ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ακοή, η ανάλυση των ήχων και ο εγκέφαλος σε μία εκδήλωση στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Το όργανο της ακοής και η ανάλυση των ήχων στον εγκέφαλο, τα προβλήματα της ακοής και η αποκατάστασή της, η εκπαίδευση των κωφών και των βαρήκοων παιδιών, η κοινωνία και η κοινότητα των Κωφών, είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα θέματα τα οποία θα αναλυθούν στην εκδήλωση με τίτλο: «Ήχος και Aκoή. Κώφωση και Αποκατάσταση», που διοργανώνεται την Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Η ακοή, η ανάλυση των ήχων και ο εγκέφαλος σε μία εκδήλωση στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, η Μονάδα Αγωγής Κωφών του Πανεπιστημίου Πατρών, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και το Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό τον συντονισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Dana Alliance for the Brain, προσκαλούν διακεκριμένους επιστήμονες, που συνομιλούν και απαντούν σε ερωτήματα του κοινού σχετικά με το θέμα, ενώ μέσα από προσωπικές εμπειρίες φωτίζεται η σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα αλλά και η διεθνής εμπειρία.

Η εκδήλωση αυτή έχει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό με τρόπο απλό και κατανοητό. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία, ώστε να αναπτυχθεί ένας έγκυρος εκλαϊκευμένος επιστημονικός διάλογος, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, τους φοιτητές σχετικών ειδικοτήτων και βέβαια για την ομάδα Κωφών, τις οικογένειες και το περιβάλλον τους.

Η είσοδος στην ενημερωτική εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ έχει ήδη προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, σε όσους το επιθυμούν. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να μάθουν περισσότερα από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαβάστε περισσότερα