ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να ανοίξει συνεργασία Ελλάδας - Μαρόκου στο θέμα των φαρμάκων

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Μαρόκου κ. Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσαρί πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Να ανοίξει συνεργασία Ελλάδας - Μαρόκου στο θέμα των φαρμάκων

Ο Πρέσβης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Υπουργός με την εμπειρία που διαθέτει στον χώρο της υγείας, την αποφασιστικότητα και ευαισθησία που τον διακρίνει θα ανταποκριθεί πλήρως και με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Επίσης τόνισε την ανάγκη επανασύστασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μαρόκου, της οποίας Πρόεδρος διετέλεσε ο κ. Κουρουμπλής την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρέσβη ότι το Μαρόκο και η μαροκινή κυβέρνηση έχει στην ελληνική κυβέρνηση έναν φίλο. Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να υπηρετήσουμε τον ευαίσθητο χώρο της υγείας με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και χωρίς διακρίσεις. Εν συνεχεία ανέφερε πως θα ήταν χρήσιμο να ανοίξει διάλογος στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών και στον τομέα του φαρμάκου.

Ο Πρέσβης, υπογράμμισε, ότι πράγματι υπάρχει περιθώριο διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Μαρόκου στον φαρμακευτικό τομέα και όχι μόνο, και εξέφρασε τη θέλησή του να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθεί.Ο Πρέσβης τέλος, επισήμανε στον Υπουργό Υγείας ότι ο Μαροκινός ομόλογός του ανήκει στο κόμμα της Αριστεράς, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας του Μαρόκου, και ευχήθηκε οι δύο άνδρες να συναντηθούν στο προσεχές μέλλον.