ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατροί νοσ. Νίκαιας: Συνεχίζουν την επίσχεση - Σοβαρό πρόβλημα στην αυριανή εφημερία

 Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμη το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, με αποτέλεσμα αύριο Τρίτη, ημέρα γενικής εφημερίας, να λείπουν για μια ακόμη φορά βασικές ειδικότητες.

Γιατροί νοσ. Νίκαιας: Συνεχίζουν την επίσχεση - Σοβαρό πρόβλημα στην αυριανή εφημερία

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΑΡΣΙ (Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών) οι βασικές ειδικότητες που θα λείπουν από το νοσοκομείο θα είναι παθολόγοι, νευρολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, γαστρεντερολόγοι, κλπ.

Καλούμε τους αρμόδιους για την ασφάλεια της γενικής εφημερίας (Διοίκηση, ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, συντονιστές Διευθυντές), αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην εκτεθούν ασθενείς σε κίνδυνο, διακομιζόμενοι ή προσερχόμενοι σε νοσοκομείο που, στην πράξη, χωρίς βασικές ειδικότητες, δεν θα είναι ασφαλές.

Συνεχίζουμε την δράση με το κλείσιμο των ταμείων στη γενική εφημερία, και καθημερινά. Οι γιατροί, έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 1.00 μμ.

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, οι γιατροί του νοσοκομείου, προχώρησαν σε κλείσιμο των ταμείων τους, καλώντας τους ασθενείς έμπρακτα να μην πληρώσουν το χαράτσι του 5ευρου και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις που αλλοιώνουν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της περίθαλψης, όπως αναφέρουν.

Να σημειωθεί ότι το 5ευρο δεν έχει καταργηθεί ακόμη στην πράξη, καθώς εκκρεμούν ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα και βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Διαβάστε ακόμη:

ΟΕΝΓΕ: Πίστωση χρόνου μέχρι τις 20 Απριλίου στην κυβέρνηση

Γιατροί νοσ. Νίκαιας: Δεν εισπράττουν από σήμερα το 5ευρο, συνεχίζουν τις επισχέσεις