ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτα πρωταπριλιάτικα ψέματα από το χώρο της Υγείας!

Είναι παράδοση την Πρωταπριλιά να λέμε –λιγότερο ή περισσότερο αθώα– ψέματα προκειμένου να πειράξουμε τους άλλους και να γελάσουμε.

Απίστευτα πρωταπριλιάτικα ψέματα από το χώρο της Υγείας!

Αν και η υγεία μας είναι κάτι με το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αστειευόμαστε, κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στα Μέσα διασκεδαστικά πρωταπριλιάτικα ψέματα με αυτή τη θεματολογία.

Δείτε μερικά από αυτά.

1. Η υγεία είναι κολλητική

Το 1931, η εφημερίδα Los Angeles Times δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της ένα «αποκλειστικό» για τη συναρπαστική ανακάλυψη του Δρ Eugene Lirpa από το Αμβούργο της Γερμανίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υγεία είναι αποτέλεσμα λοίμωξης από το βακτήριο Bacillus sanitatis, άρα είναι... κολλητική! Οι ασθενείς που δεν διαθέτουν το «μικρόβιο της υγείας» στον οργανισμό τους μπορούν να θεραπευτούν απλώς και μόνο αναπνέοντας τον ίδιο αέρα με υγιείς ανθρώπους. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που οι Los Angeles Times δημοσίευσαν ένα τέτοιο άρθρο με αφορμή την Πρωταπριλιά.

2. Η ασθένεια που προσβάλλει τις κοκκινομάλλες

Το 1973, το BBC Radio μετέδωσε συνέντευξη με τον ακαδημαϊκό Δρ Clothier, ο οποίος μίλησε για τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστείλει την εξάπλωση της νόσου Dutch Elm. Παρενέργεια τις νόσου στις κοκκινομάλλες είναι η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών, τα οποία γίνονται από κόκκινα κίτρινα! Στην πραγματικότητα, ο Δρ Clothier ήταν ο κωμικός Spike Milligan.

3. Το πηγάδι που χαρίζει πλούσια μαλλιά

Το 1977, το ειδησεογραφικό πρόγραμμα Nationwide του BBC μετέδωσε την είδηση ότι το νερό από το πηγάδι που βρίσκεται στη φάρμα του James Coatsworth, στο Νορθάμπερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου βοηθά να φυτρώσουν μαλλιά στα κεφάλια φαλακρών ανδρών.

4. Άνθρωπος κόλλησε ιό υπολογιστή

Το 2003, η ιστοσελίδα BetterHumans.com μετέδωσε την είδηση για το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα μετάδοσης ιού από υπολογιστή σε άνθρωπο! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας προγραμματιστής από το Χιούστον του Τέξας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κόλλησε ιό από υπολογιστή, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από μικροβιολόγους. Ο «ασθενής» John Newman ήρθε σε επαφή με τον ιό μέσω διεπαφής που σχεδιάζει η εταιρία στην οποία εργάζεται. Εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε τα παραπάνω και οι εργασίες στην εταιρία ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας!

Διαβάστε επίσης:

Η Πρωταπριλιά κάνει καλό στην υγεία!