ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το viral βίντεο του μικρού Τζέσι που πάσχει από κυστική ίνωση

Περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι έχουν ήδη δει το βίντεο του 6χρονου Τζέσι στο Facebook!

Το viral βίντεο του μικρού Τζέσι που πάσχει από κυστική ίνωση

Η Χάιντι Ο'Μπράιεν από το Ίπσουιτς της Αγγλίας προσπαθούσε να «δωροδοκήσει» το γιο της Τζέσι για να πάρει τα φάρμακά του, υποσχόμενη ότι αν το κάνει θα ποστάρει ένα βίντεο στο Facebook για να δει πόσοι χρήστες θα ανταποκριθούν.

Περίμενε μερικές εκατοντάδες hits και μερικά θετικά σχόλια. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι το βίντεο του Τζέσι θα γίνει viral και ότι θα το δουν χιλιάδες άνθρωποι!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, το βίντεο έλαβε θετικά σχόλια και από τον οργανισμό Cystic Fibrosis Trust, τον μοναδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο που δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα που αφορούν την κυστική ίνωση.

Τα άτομα που πάσχουν από κυστική ίνωση, μια γενετική διαταραχή που πλήττει κυρίως τους πνεύμονες αλλά και το πάγκρεας, το συκώτι, τα νεφρά και το έντερο, πρέπει να παίρνουν τα απαραίτητα φάρμακα ώστε να απομακρυνθεί η βλέννα από τα πνευμόνια και να αντιμετωπιστούν προβλήματα με την πέψη. Ο Τζέσι παίρνει περίπου 40 χάπια την ημέρα.

Σύμφωνα με τη μητέρα του 6χρονου: «Τα παιδιά με κυστική ίνωση είναι συνηθισμένα στη διαδικασία αυτή, όμως, όπως συμβαίνει και με το βούρτσισμα των δοντιών, κάποια στιγμή αγανακτούν και ένα πρωί δυσκολεύτηκα πολύ να τον πείσω να πάρει τα φάρμακά του.»

«Το έδειξα στο Facebook βίντεο με ζώα που κάνουν διάφορα περίεργα και του είπα ότι [αν πάρει τα χάπια του] θα τον βιντεοσκοπήσω για να δουν όλοι οι φίλοι μου πόσο θαρραλέος είναι. Έτσι είναι τα παιδιά σήμερα –επιζητούν λίγο την προβολή.»

Η μητέρα αναφέρει πως επικοινώνησαν μαζί της δεκάδες άνθρωποι από την ημέρα που ανέβασε το βίντεο, λέγοντάς της πως τα παιδιά τους δεν θέλουν πια να πίνουν σιρόπι αλλά θέλουν να δοκιμάσουν να πάρουν το φάρμακό τους σε χάπι!

Ο εκπρόσωπος του Cystic Fibrosis Trust Τζέιμς Μπάρρου δήλωσε πως «είναι υπέροχο να βλέπουμε νεαρά άτομα σαν τον Τζέσι να μαθαίνουν στον κόσμο τι είναι η κυστική ίνωση». «Το βίντεο αυτό δείχνει πώς είναι για έναν νέο άνθρωπο που ζει με την πάθηση να πρέπει συχνά να ακολουθεί μια μακρά και δύσκολη αγωγή σε καθημερινή βάση.»

Η κυστική ίνωση είναι μια γενετική διαταραχή που συνοδεύεται από σταδιακή καταστροφή των πνευμόνων και του πεπτικού συστήματος. Μόλις ένας στους δύο ασθενείς καταφέρνει να φτάσει τα 40 έτη. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει θεραπεία.

Δείτε επίσης:

Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό του σάκο (φωτογραφίες & βίντεο)
Πέθανε 36 φορές σε ένα χρόνο λόγω σπάνιας καρδιακής νόσου (βίντεο)
Το μωρό που γεννήθηκε χωρίς μάτια (βίντεο)