ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26χρονη φοιτήτρια «φιλοξενούσε» το δίδυμο αδερφάκι της στον εγκέφαλό της

Η 26χρονη Yamini Karanam δυσκολευόταν να κατανοήσει τι διάβαζε και ένιωθε «χαμένη» όταν οι γύρω της συζητούσαν. Ταλαιπωρούμενη από ένα αίσθημα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία της, η αναζήτησε τη βοήθεια των ειδικών.

26χρονη φοιτήτρια «φιλοξενούσε» το δίδυμο αδερφάκι της στον εγκέφαλό της

Η διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα δεν θα μπορούσε όμως με τίποτα να φανταστεί από πού προέρχονταν οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

teratoma

Η πηγή του προβλήματος ήταν ένα «σατανικό δίδυμο αδερφάκι» που μεγάλωνε μέσα στον ίδιο τον εγκέφαλό της.

Όταν οι γιατροί πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση, πίστευαν ότι θα έβρισκαν στον εγκέφαλο της κοπέλας καρκινικό όγκο. Προς έκπληξή τους όμως ανακάλυψαν μια μάζα με οστά, μαλλιά και δόντια.

Στην κεντρική φωτογραφία παρουσιάζεται η μάζα, ακριβώς επάνω από την κόκκινη τελεία.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται εγκεφαλικό τεράτωμα και είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ενδεικτικά, ο Δρ Hrayr Shahinian που πραγματοποίησε την επέμβαση στο Ινστιτούτο Skullbase του Λος Άντζελες έχει αφαιρέσει περίπου 7.000 όγκους από το κεφάλι ασθενών και έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του μόλις δύο περιστατικά τερατώματος.

Στα περιστατικά τερατώματος που έχουν καταγραφεί στη βιβλιογραφία, συνήθως οι μάζες περιλαμβάνουν μαλλιά, δόντια και οστά και σπανίως πιο σύνθετα όργανα όπως μάτια, παλάμες, πέλμα ή ολόκληρα άκρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το τεράτωμα μοιάζει με ένα ολοκληρωμένο έμβρυο.

Η νεαρή φοιτήτρια άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες, κυρίως με τη μνήμη της, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η ίδια δηλώνει πως όταν συζητούσαν δύο άνθρωποι δεν μπορούσε να κατανοήσει πλήρως τι συνέβαινε.

Απογοητευμένη από την αδυναμία των γιατρών να εντοπίσουν τι της συνέβαινε, η κοπέλα άρχισε να αναζητά μανιωδών πληροφορίες στο διαδίκτυο. Η έρευνά της την οδήγησε στο Ινστιτούτο Skullbase και τον Δρ Shahinian, ο οποίος έχει αναπτύξει μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο για την αφαίρεση όγκων από τα έγκατα του εγκεφάλου.

Σοκαρισμένη από την ανακάλυψη του γιατρού κατά την επέμβαση, η ίδια η κοπέλα χαρακτήρισε το ανάπτυγμα ως τη «σατανική δίδυμη αδερφή της» που μεγάλωνε μέσα στον εγκέφαλό της.

Η μάζα ήταν ευτυχώς καλοήθης και η κοπέλα αναμένεται να αναρρώσει πλήρως εντός τον επόμενων εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο! Μωρό γεννήθηκε «έγκυος»
Κίνα: Δίχρονο αγοράκι έγκυος στο δίδυμο αδελφό του!
Τα πιο απίστευτα σημεία που μπορεί να φυτρώσει ένα... δόντι