ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεογέννητο 100 λεπτών γίνεται ο νεώτερος δότης οργάνων στη Βρετανία

Ο νεώτερος δωρητής οργάνων έγινε ένα νεογέννητο, το οποίο έπασχε από ανίατη ασθένεια, καθώς οι γονείς του πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα νεφρά του σε νεφροπαθή, λίγα μόλις λεπτά μετά τη γέννησή του.

Νεογέννητο 100 λεπτών γίνεται ο νεώτερος δότης οργάνων στη Βρετανία

Σύμφωνα με την υπηρεσία δωρεάς οργάνων του NHS, ο νεογέννητος Τέντι έπασχε από ανεγκεφαλία. Ο εγκέφαλός του, δηλαδή, δεν είχε αναπτυχθεί και ήταν βέβαιο ότι θα πέθαινε λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο, όμως έγινε γνωστή μόλις σήμερα.

Ο δίδυμος αδελφός του Τέντι γεννήθηκε καλά στην υγεία του, ωστόσο οι γονείς γνώριζαν από την 12η εβδομάδα της κύησης ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα για το ένα από τα δίδυμα αγοράκια τους. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, οι γιατροί είχαν προτείνει στη μητέρα να προχωρήσει στη διακοπή της κύησης του μη βιώσιμου εμβρύου.

Τελικά ο Τέντι γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 2014 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας και έζησε μόνο 100 λεπτά. Αμέσως μετά τον θάνατό του τα νεφρά του μεταμοσχεύθηκαν σε έναν ενήλικα ασθενή.

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τη δωρεά αυτή «ορόσημο» στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων, με τον Τέντι να γίνεται ο νεώτερος δωρητής οργάνων στη Βρετανία.