ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 21χρονη που έχει αλλεργία στα πάντα

Η Brynn Duncan από τη Νότια Καρολίνα έχει αλλεργία σε οτιδήποτε βρίσκεται γύρω της, μέχρι πρότινος όμως δεν γνώριζε το γιατί.

Η 21χρονη που έχει αλλεργία στα πάντα

Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μέσα σε μια «φούσκα», προστατευμένη από τα πάντα, και φυσικά το νοσοκομείο είναι το δεύτερο σπίτι της.

Η νεαρή κοπέλα πάσχει από μια σπάνια νόσο που την καθιστά ευάλωτη σε μια ατελείωτη λίστα ερεθιστικών παραγόντων. Η αντίδραση από την επαφή με κάποιο από αυτά τα αλλεργιογόνα μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και θανατηφόρα.

Όπως η ίδια έγραψε στο προσωπικό της blog, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια αδιάκοπων αναζητήσεων για έγκυρες απαντήσεις, οι γιατροί κατάφεραν τελικά να καταλήξουν σε σωστή διάγνωση. Η 21χρονη πάσχει από μαστοκύττωση (Mast Cell Disease) και σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS).

mast1

Η μαστοκύττωση είναι μια σπάνια νόσος που εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός παράγει υπερβολικά πολλά μαστοκύτταρα, ένα είδος κυττάρων ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η μαζική παραγωγή μαστοκυττάρων οδηγεί στην υπερευαισθησία του ανοσοποιητικού σε κάθε είδους ερεθίσματα.

Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά μιας οποιασδήποτε αλλεργίας (π.χ. φαγούρα, ερυθρίαση, κοιλιακές κράμπες) και σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν στο αλλεργικό σοκ. Οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν επίσης πόνους στους μύες και τα οστά, ναυτία, τάση προς έμετο και διάρροια.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε 36 φορές σε ένα χρόνο λόγω σπάνιας καρδιακής νόσου (βίντεο)