ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Amway στηρίζει τις δράσεις για τον παιδικό υποσιτισμό - 45% από 7 εκατ. παιδιά πεθαίνουν από πείνα

Χιλιάδες Ανθρώπους για να Ενισχύσει την Ευαισθητοποίηση για τον Υποσιτισμό  επιστρατεύει η Amway, καταρρίπτοντας έτσι, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Οι εκδηλώσεις "Raise Your Hand" (Δώστε το Αποτύπωμά σας) καταλήγουν στη δημιουργία του μεγαλύτερου κολάζ από αποτυπώματα χεριών και εμπνέουν χιλιάδες ώστε να καταπολεμηθεί ο παιδικός υποσιτισμός. 

Η Amway στηρίζει τις δράσεις για τον παιδικό υποσιτισμό - 45% από 7 εκατ. παιδιά πεθαίνουν από πείνα

Ειδικότερα, όταν η Amway™ ζήτησε βοήθεια για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τον παιδικό υποσιτισμό παγκοσμίως μέσω της Εκστρατείας Nutrilite™ Power of 5, περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι ανά την υφήλιο πρόσφεραν χείρα βοηθείας για να υποστηρίξουν αυτόν ακριβώς το σκοπό. Και ταυτόχρονα κατέρριψαν ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (GUINNESS WORLD RECORDS™ ).

Ως παγκόσμιος ηγέτης στη διατροφική έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, η Amway συνδύασε την τεχνογνωσία της Nutrilite™, της κορυφαίας εμπορικής επωνυμίας στον κόσμο σε πωλήσεις βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής*, με το πάθος της να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν μία καλύτερη ζωή. Το περασμένο έτος, η Amway™ λάνσαρε την Εκστρατεία Nutrilite™ Power of 5 με στόχο να επεκτείνει τη διανομή του συμπληρώματος Little Bits™ της Nutrilite™. Αυτό το χρονικό διάστημα, η σκόνη μικροθρεπτικών συστατικών με 15 βασικές βιταμίνες και μέταλλα για παιδιά διανεμόταν σε δύο χώρες μέσω προγραμμάτων που υλοποιούνταν από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στο μεταξύ, η εκστρατεία επεκτάθηκε σε εννέα χώρες και υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση.

Με τη διοργάνωση εκδηλώσεων "Raise Your Hand" (Δώστε το Αποτύπωμά σας) ανά τον κόσμο, η Amway πρόσφερε για αυτό τον σκοπό 1 δολάριο ΗΠΑ για κάθε αποτύπωμα χεριού που συλλεγόταν σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τον υποσιτισμό και να κινητοποιηθούν οι άνθρωποι. Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα να καταρριφθεί το ρεκόρ για το Μεγαλύτερο Κολάζ με αποτυπώματα χεριών και να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτό το αποτρέψιμο ζήτημα.

Ο Michael Empric, κριτής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, επιβεβαίωσε ότι από τα 260.872 αποτυπώματα χεριού που συλλέχθηκαν, τα 75.200 πληρούν τις αυστηρότατες προϋποθέσεις των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ώστε να συμπεριληφθούν στο επίσημο αρχείο καταγραφής – αριθμός υπερδιπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των 30.006.

"Η Εκστρατεία Nutrilite™ Power of 5 και η προσπάθεια της να εξασφαλίσει την άμεση συμμετοχή πάνω από 260.000 ανθρώπων παγκοσμίως, ώστε να συμπράξουν μαζί μας στην καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού αναδεικνύει τι είναι πιθανό να πετύχουμε, όταν ανακοινώνουμε ένα κάλεσμα για δράση," δήλωσε ο Jeff Terry, παγκόσμιος Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Amway.

"Συμμετέχοντας και προσφέροντας το αποτύπωμα των χεριών τους, οι Ιδιοκτήτες Επιχείρησης Amway, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες έχουν δημιουργήσει ένα κίνημα που επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, οικογένειες και κοινότητες. Και αυτό είναι μόνο η αρχή!"
Η ανακοίνωση του ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, κατά τη ετήσια συνάντηση των κορυφαίων Μελών του Συμβουλίου Διακεκριμένων Ιδιοκτητών Επιχείρησης Amway (ΑΒΟ) (Founders Council), , πολλοί εκ των οποίων συμμετέχουν στην Εκστρατεία Nutrilite™ Power of 5, και πιο συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις «Δώστε το Αποτύπωμά σας»

"Είμαστε ευγνώμονες για την ανταπόκριση των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο," δήλωσε ο Πρόεδρος της Amway, Steve Van Andel. "Ο υποσιτισμός μπορεί να αποτραπεί, και οι εκδηλώσεις 'Raise Your Hand' «Δώστε το Αποτύπωμά σας» βοηθούν να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και την προσοχή σε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ελπίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα συμπράξουν, ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος του υποσιτισμού στις ζωές τόσων πολλών παιδιών και των οικογενειών τους. Στέλνω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους έδωσαν το αποτύπωμά τους!"

Το κολάζ, που διαθέτει τη μορφή δένδρου, εκτίθεται στο Nutrilite™ Center for Optimal Health (Κέντρο για Βέλτιστη Υγεία της Nutrilite™) στο Μπουένα Παρκ στην Καλιφόρνια. Το έργο σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνη Georgia Taylor με έδρα το Γκραντ Ράπιντς (Grand Rapids). Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το κολάζ και να μάθουν ότι κάθε αποτύπωμα αντιπροσωπεύει μέρος του ποσού που συγκεντρώθηκε για την προσφορά των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών σε υποσιτιζόμενα παιδιά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 7 εκατομμύρια παιδιά κάτω από 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από αποτρέψιμα αίτια, και ο υποσιτισμός αποτελεί την κυριότερη αιτία του 45% αυτών των θανάτων. Με την προσθήκη στην τροφή των παιδιών μία φορά την ημέρα, το Nutrilite™ Little Bits™ προσφέρει σε υποσιτιζόμενα παιδιά κάτω των 5 ετών τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να επιβιώσουν και να πετύχουν τη βέλτιστη δυνατή ανάπτυξη. Αναπτύχθηκε με βάση τις συστάσεις του ΠΟΥ σχετικά με τις σκόνες μικροθρεπτικών συστατικών για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών.

Παρόλο που η κινητοποίηση για την κατάκτηση του παγκοσμίου ρεκόρ έχει ολοκληρωθεί, η Εκστρατεία Nutrilite™ Power of 5 συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Το συμπλήρωμα Nutrilite™ Little Bits™ διανέμεται πλέον σε εννέα χώρες και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σε 15 έως το τέλος του 2016. Τον περασμένο μήνα, η Amway™ ανακοίνωσε το Malnutrition Mapping Project (Έργο Χαρτογράφησης Υποσιτισμού). Σε συνεργασία με τον οργανισμό Global Alliance for Improved Nutrition (Παγκόσμια Συμμαχία για Βελτιωμένη Διατροφή), ο ψηφιακός χάρτης και οι εκθέσεις ανά χώρα παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την εξελισσόμενη κατάσταση του υποσιτισμού σε χώρες χαμηλών, μεσαίων και υψηλών εισοδημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διπλής επιβάρυνσης του υποσιτισμού και του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας.

Η Nutrilite™, αποκλειστική επωνυμία της Amway είναι η Νο. 1 εμπορική επωνυμία στον κόσμο σε πωλήσεις βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής*, η οποία δημιουργήθηκε για την προσωπική καθημερινή διατροφή, την υγεία της καρδιάς, τα γερά οστά και τη διαχείριση βάρους. Με την υποστήριξη 80 χρόνων επιστήμης και έρευνας, η ομάδα της Nutrilite έχει τελειοποιήσει την αποκλειστική πρακτική «από τον σπόρο στο τελικό συμπλήρωμα», ώστε να διατηρεί την ποιότητα και να μεγιστοποιεί τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της. Η επωνυμία Nutrilite™ είναι η μοναδική σειρά βιταμινών και ανόργανων συστατικών που παράγεται από φυτά που έχουν καλλιεργηθεί στις πιστοποιημένες βιολογικές φάρμες* της εταιρείας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Μεξικό και στη Βραζιλία.

Η Παγκόσμια Έκθεση Φυτοθρεπτικών της Nutrilite™ (Nutrilite™ Global Phytonutrient Report), που διενεργείται για λογαριασμό του Nutrilite™ Health Institute, εξετάζει την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, τη διαθεσιμότητα και τις δυνητικές επιδράσεις στην υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.