ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Action Aid: «Κάντε τα παιδιά με αναπηρία ορατά στην Ελλάδα» - Eκδήλωση έξω από τη Βουλή

Προσωπικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τους αριθμούς παιδιών και νέων με αναπηρία στην Ελλάδα δίνει στο φως η μη κυβερνητική οργάνωση Action Aid, στο πλαίσιο εκστρατείας της «Να κάνει αυτά τα παιδιά ορατά» και να ευαισθητοποιήσει κοινό και αρμόδιους, σχετικά με το ζήτημα της πρόσβασής τους στην εκπαίδευση.

Action Aid: «Κάντε τα παιδιά με αναπηρία ορατά στην Ελλάδα» - Eκδήλωση έξω από τη Βουλή

Το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 12.30 το μεσημέρι, εθελοντές της Action Aid θα οργανώσουν ακτιβιστική δράση έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Κάντε τα παιδιά με αναπηρία ορατά στην Ελλάδα».

Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για το πρόβλημα της πρόσβασης των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο. Οι εθελοντές θα κρατούν μεγάλες φωτογραφίες με πορτρέτα παιδιών και ένα πανό, το οποίο θα γράφει «Δεν είμαστε αόρατοι» και θα προτρέπει τον κόσμο να υπογράψει την επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας στο www.actionaid.gr/aoratapaidia.

Η «ActionAid» διατυπώνει έξι αιτήματα προς τον υπουργό:

-τη δημιουργία μητρώου καταγραφής των παιδιών με αναπηρία και των εκπαιδευτικών αναγκών τους

-τη βελτίωση της ανεπαρκούς προσβασιμότητας των μαθητών στα σχολεία

-τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

-τη θεσμοθέτηση ενός πλήρους πλαισίου πρώιμης παρέμβασης το οποίο να είναι επαρκώς στελεχωμένο και εξειδικευμένο ανά μορφή αναπηρίας

-τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας συμμετοχής των μαθητών με αναπηρία και των γονιών τους στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στην εκπαίδευσή τους και τη σταθερή χρηματοδότηση της ειδικής εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης:

Τα Ιδρύματα Νιάρχος και Λάτσης χρηματοδοτούν το Κέντρο Αναπηρίας στην Καρδίτσα