ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 19χρονη που έχει να ξυριστεί 8 χρόνια (φωτο)

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα είναι ο εφιάλτης των περισσότερων γυναικών. Στη μάχη με τις ανεπιθύμητες τρίχες επιστρατεύονται όλα τα μέσα: από ξυράφι και κερί μέχρι τσιμπιδάκια και laser.

Η 19χρονη που έχει να ξυριστεί 8 χρόνια (φωτο)

Όπως όλοι οι κανόνες όμως, έχει και αυτός τις εξαιρέσεις του.

Σ' αυτές ανήκει η Yasmin Gasimova, η 19χρονη φοιτήτρια από το Λίβερπουλ της Αγγλίας που απέχει από το ξύρισμα εδώ και 8 χρόνια.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα της σχολής της «το να έχεις τρίχες δεν είναι τρομακτικό. Δεν ντρέπομαι να δηλώσω ότι δεν ξυρίζομαι σε μια κοινωνία που περιμένει από τις γυναίκες να ξυρίζουν τις τρίχες από το σώμα τους».

Η Yasmin, που δεν έχει πειράξει τις τρίχες στο σώμα της από τότε που ήταν 11 χρονών, ανέβασε φωτογραφίες στα social media με τα τριχωτά της πόδια, την κοιλιά και το πρόσωπό της.

axuristi2

Όταν ήταν 10 ετών δεχόταν bullying στο σχολείο για την έντονη τριχοφυΐα που είχε, γεγονός που την έκανε να αποφασίσει στα 11 της να σταματήσει να πολεμάει με τις τρίχες που είχε στο σώμα της και να παρατήσει το ξύρισμα το οποίο τις είχε γεμίσει τα πόδια με σημάδια. «Θεωρώ το ξύρισμα πολύ άβολο καθώς πάντα γυρνούσαν τρίχες προς τα μέσα και τα άτριχα πόδια μου δεν ταίριαζαν καθόλου με το υπόλοιπο τριχωτό μου σώμα».

axuristi

Σύμφωνα με τη Daily Mail, από τότε που σταμάτησε το ξύρισμα η Yasmin δηλώνει απελευθερωμένη και χαρούμενη και προτρέπει και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο. «Οι γυναίκες έχουν σχεδόν την ίδια ποσότητα τρίχας στο σώμα τους με τους άνδρες (πιο ελαφριά και λεπτή βέβαια), ωστόσο η κοινωνία μας θέλει τελείως άτριχες για να θεωρούμαστε θηλυκές. Οι γυναίκες δεν πρέπει να αισθάνονται λιγότερο γυναίκες απλά γιατί έχουν τρίχες στο σώμα τους».

axuristi3

Τέλος, δηλώνει ότι δεν πρέπει να εκλαμβάνουμε ως βρωμιά τις τρίχες και να αποδεχτούμε την πραγματικότητα του γυναικείου σώματος αντί να την κρύβουμε.

Διαβάστε επίσης:

Αποτρίχωση με λέιζερ: Από ποια ηλικία μπορείτε να την εφαρμόσετε

Αποτρίχωση με κερί: Τι πρέπει να ξέρετε πριν το τολμήσετε