ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταδίκη διευθυντή κλινικής για το θάνατο ασθενούς ύστερα από φωτιά

Ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε διευθυντή νευροψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το θάνατο από αμέλεια ηλικιωμένου ασθενούς, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν.

Καταδίκη διευθυντή κλινικής για το θάνατο ασθενούς ύστερα από φωτιά

Το περιστατικό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, συνέβη τον Οκτώβριο του 2009 σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά φαίνεται ότι προκλήθηκε με υπαιτιότητα άλλου ασθενούς και είχε ως αποτέλεσμα να καούν το σεντόνι και το στρώμα του 71 ετών άνδρα, ο οποίος τη στιγμή εκείνη ήταν δεμένος στο κρεβάτι του από το ένα χέρι και το ένα πόδι (χιαστί).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άτυχος ασθενής υπέστη μεταξύ άλλων πολύ-οργανική ανεπάρκεια και εγκαύματα 3ου βαθμού, εκ των οποίων επήλθε, 44 μέρες αργότερα, ο θάνατός του, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.

Ο κατηγορούμενος γιατρός δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη κι ο τότε γενικός γιατρός βάρδιας της κλινικής, ο οποίος κρίθηκε αθώος.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία, κατά την αγόρευσή της στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε συστηματική παρακολούθηση των ασθενών της κλινικής.