ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είδε και πάλι το πρόσωπο του νεκρού αδερφού της (βίντεο)

Ο άτυχος Τζόσουα Αβερσάνο έχασε τη ζωή του πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Είδε και πάλι το πρόσωπο του νεκρού αδερφού της (βίντεο)

Όμως η αδερφή του έχει την ευκαιρία να τον «δει» ξανά...

Ο 39χρονος Ρίτσαρντ Νόρρις, σοβαρά παραμορφωμένος στο πρόσωπο έπειτα από ατύχημα, υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή μεταμόσχευση προσώπου, λαμβάνοντας ως μόσχευμα το πρόσωπο του Τζόσουα.

Η αδερφή του Τζόσουα, Ρεμπέκα Αβερσάνο, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Ρίτσαρντ, στο πλαίσιο της εκπομπής 60 Minutes Australia.

Ο Τζόσουα Αβερσάνο τραυματίστηκε θανάσιμα πριν από τρία χρόνια, όταν τον χτύπησε ένα βανάκι την ώρα που διέσχιζε το δρόμο. Η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει το πρόσωπό του, ώστε ο Ρίτσαρντ να κάνει μια νέα αρχή στη δύσκολη ζωή του.

Ο 39χρονος είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε πολλές συμβατικές επεμβάσεις ώστε να διορθωθούν οι εκτενείς βλάβες στο πρόσωπό του, λόγω του ατυχήματος που συνέβη το 1997. Η έκβαση όμως δεν ήταν η επιθυμητή, με αποτέλεσμα ο Ρίτσαρντ να πέσει σε βαριά κατάθλιψη.

Η δωρεά της οικογένειας Αβερσάνο από το Μέριλαντ των ΗΠΑ ήταν για τον Ρίτσαρντ μία ακόμη ευκαιρία να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Σε μια από τις πιο περίπλοκες μεταμοσχεύσεις προσώπου που έχουν γίνει ποτέ, ομάδα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ προχώρησε σε επέμβαση διάρκειας 36 ωρών το Μάρτιο του 2012 ώστε να μεταμοσχευθούν τα δόντια, το πιγούνι, οι μύες της γλώσσας και τα νεύρα του άτυχου Τζόσουα στον Ρίτσαρντ.

dead brother face 3

Οι φωτογραφίες του Ρίτσαρντ Νόρρις δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ το Μάρτιο του 2012.

dead brother face 4

O Τζόσουα Αβερσάνο

Ο Ρίτσαρντ συναντήθηκε με τη Ρεμπέκα στο σπίτι του στη Βιρτζίνια ώστε να την ευχαριστήσει. Όταν η Ρεμπέκα στάθηκε απέναντι στον Ρίτσαρντ, άπλωσε διστακτικά το χέρι του και τον ρώτησε «Σε πειράζει να το αγγίξω;». Κάνοντας ένα βήμα πίσω, τον κοίταξε καλά και είπε «Αυτό είναι το πρόσωπο που θυμάμαι μεγαλώνοντας.».

{youtube}N3XuhlgS7h0{/youtube}

Ο Ρίτσαρντ αποφάσισε να προχωρήσει στην πρωτοποριακή μεταμόσχευση παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του έδιναν 50% πιθανότητες να επιβιώσει.

Ο γιατρός που έκανε την επέμβαση αναφέρει πως το σώμα του Ρίτσαρντ πάντα θα αναγνωρίζει το μόσχευμα ως ξένο σώμα, πυροδοτώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού του συστήματος. Ο Ρίτσαρντ δεν επιτρέπεται να πιεί αλκοόλ, να καπνίσει ή να καθίσει για πολλή ώρα στον ήλιο και θα πρέπει να παίρνει ειδικά φάρμακα για την υπόλοιπη ζωή του ώστε να μην απορριφθεί το μόσχευμα.

Η πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε το 2005 στη Γαλλία. Έκτοτε, έχουν γίνει 27 ακόμη μεταμοσχεύσεις προσώπου, με 4 από τους ασθενείς να έχουν τελικά χάσει τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Η 5χρονη που πάσχει από το «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ» - Σοκαριστικές εικόνες
Η 19χρονη που έχει να ξυριστεί 8 χρόνια (φωτο)
Ιταλία: 14χρονος επιβίωσε για 42 λεπτά κάτω από το νερό!