ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο γιγαντόσωμος σκύλος που μας έκανε να δακρύσουμε (βίντεο)

Μια άκρως συγκινητική στιγμή ανάμεσα σε μια γυναίκα με Άσπεργκερ και το σκύλο της.

Ο γιγαντόσωμος σκύλος που μας έκανε να δακρύσουμε (βίντεο)

Η Ντανιέλ Τζέικομπς από την Αριζόνα των ΗΠΑ πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια γνωστή διαταραχή του αυτιστικού φάσματος.

Πρόκειται για μια πολύπλοκη νευροαναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από περιορισμό των κοινωνικών δεξιοτήτων, ελλιπή επικοινωνιακή ικανότητα και περιοριστικά, επαναληπτικά, στερεοτυπικά μοτίβα συμπεριφοράς.

Η Ντανιέλ βρήκε το θάρρος να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό της την ώρα που παθαίνει κρίση και βλέπουμε να συμβαίνει κάτι εκπληκτικό. Ο σκύλος-βοηθός της, ονόματι Σαμσόν, σπεύδει να την «παρηγορήσει».

46517e7519d3ae046f2546add522e0b1 L

Η γυναίκα κλαίει και χτυπά τον εαυτό της, όμως ο σκύλος προσπαθεί με τα μπροστινά του πόδια να της «τραβήξει» τα χέρια. Όταν πια η Ντανιέλ καταρρέει στο πάτωμα, ο σκύλος την πλησιάζει τρυφερά και της γλείφει το πρόσωπο.

{youtube}0M7PuuukzxY{/youtube}

Το βίντεο ανέβασε στο YouTube η ίδια η Ντανιέλ, σχολιάζοντας: «Να πώς είναι να έχεις Άσπεργκερ. Παρακαλώ μην αφήσετε αρνητικά σχόλια, αυτό πράγματι συνέβη και δεν μου είναι εύκολο να ανοιχτώ και να μοιραστώ τι περνώ σε καθημερινή βάση.»

Η κοπέλα αναφέρει πως ο σκύλος της έχει εκπαιδευτεί ώστε να αντιδρά σε επεισόδια κατάθλιψης και να την αποτρέπει από τον αυτοτραυματισμό.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 λόγοι που ο σκύλος κάνει τη ζωή μας καλύτερη
Σύνδρομο Άσπεργκερ: Ποια είναι τα συμπτώματα