ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Η αποτρόπαιη συμπεριφορά του Χίτλερ οφειλόταν σε… Πάρκινσον

Η νόσος Πάρκινσον αποτέλεσε καταλύτη στους απάνθρωπους χειρισμούς του Χίτλερ και πιθανώς επηρέασε τις αποφάσεις που έλαβε ο Γερμανός δικτάτορας, αποφάσεις που τελικά τον οδήγησαν να χάσει το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που διχάζει τον επιστημονικό κόσμο.

Έρευνα: Η αποτρόπαιη συμπεριφορά του Χίτλερ οφειλόταν σε… Πάρκινσον

Οι Αμερικανοί ερευνητές που εκπόνησαν τη μελέτη υποστηρίζουν ότι η νόσος Πάρκινσον όχι μόνο κρύβεται πίσω από την απερίσκεπτη και παράτολμη συμπεριφορά του Χίτλερ αλλά μπορεί επίσης να εξηγήσει τα δολοφονικά του ένστικτα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση World Neurosurgery. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Raghav Gupta, «το ενδεχόμενο να έπασχε ο Χίτλερ από Πάρκινσον έχει πολλάκις αποτελέσει αφορμή για αντιπαραθέσεις», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν βίντεο-ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Χίτλερ παρουσίαζε σταδιακή επιδείνωση στην κινητική του λειτουργία μεταξύ 1933 και 1945».

Προς το τέλος της ζωής του, ο Χίτλερ λέγεται πως εκδήλωνε εμφανές τρέμουλο στα χέρια του, κάτι που ώθησε αρκετούς επιστήμονες να πιστέψουν ότι ίσως πάσχει από Πάρκινσον.

c41623d5af39a2c2d914e49debf9d7ed L

Παλαιότερη μελέτη είχε υποδείξει ότι η απόφαση του Χίτλερ να εισβάλλει στη Ρωσία ήταν άμεσο αποτέλεσμα της επιδείνωσης της υγείας του. Τόσο αυτή όσο και άλλες παράλογες αποφάσεις του Γερμανού δικτάτορα επηρεάστηκαν από τον ασταθή χαρακτήρα του, ο οποίος πιθανώς έγινε ακόμη πιο ακραίος λόγω του Πάρκινσον. Η έλλειψη ενσυναίσθησης και τύψεων για τις πράξεις του είναι επίσης δυνατό να συνδεθούν με τη νόσο.

Βέβαια, ένα σημαντικό «κενό» στη θεωρία αυτή είναι το πώς εξηγείται η συμπεριφορά του Χίτλερ πριν το 1933, καθώς ο Γερμανός δικτάτορας είχε δείξει από τότε τα πρώτα σημάδια του καταστροφικού δρόμου που σχεδίαζε να ακολουθήσει.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη επιδημία Έμπολα χτύπησε στην Αρχαία Αθήνα, σύμφωνα με Αμερικανό καθηγητή