ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίχτυ προστασίας για τα άτομα με αναπηρία ζητά από τον πρωθυπουργό η ΕΣΑμεΑ

Να μην αγνοηθούν οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα ζητά με ανοιχτή επιστολή της στον πρωθυπουργό και στη Βουλή η ΕΣΑμεΑ.

 

Δίχτυ προστασίας για τα άτομα με αναπηρία ζητά από τον πρωθυπουργό η ΕΣΑμεΑ

To σκεπτικό που εκφράζει η εθνική συνομοσπονδία των ΑμεΑ, είναι το εξής:

«Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Είναι γνωστό ότι σε περιόδους κρίσης τα άτομα με αναπηρία κινδυνεύουν σε πολλαπλάσιο βαθμό από ότι τα άτομα του γενικού πληθυσμού από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα άδικα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν έχουν αυξήσει δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία και έχουν υπονομεύσει την πρόοδο εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί επιβεβλημένη την εφαρμογή μέτρων για τη θωράκιση των δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία. Αυτή την περίοδο των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων στην Ελλάδα απαιτείται η εγγύηση από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι θα υψωθεί ένα πραγματικό δίχτυ προστασίας στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, οι οποίοι μέσω της ισότιμης ένταξής τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην παραγωγική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας».

Διαβάστε επίσης:
ΕΣΑμεΑ: Επιστολή στο υπ. Υγείας για ιατρούς με αναπηρία και εκπαίδευση πληρωμάτων ΕΚΑΒ
Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ για το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας