ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια απλή ρινορραγία αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας μιας ολόκληρης οικογένειας

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2013, όταν η 14χρονη τότε Κρίσταλ Ενς από το Γουάιλι του Τέξας εμφάνισε ξαφνική αιμορραγία από τη μύτη, η οποία ήταν μάλιστα τόσο έντονη που δεν μπόρεσε εκείνη την ημέρα να πάει στο σχολείο.

Μια απλή ρινορραγία αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας μιας ολόκληρης οικογένειας

Ούτε οι γονείς της ούτε η ίδια μπορούσαν να φανταστούν ότι ένα τόσο απλό σύμπτωμα θα αποκάλυπτε ένα σοβαρό πρόβλημα υγεας τόσο για το νεαρό κορίτσι όσο και για τους γονείς της.

Η έντονη αιμορραγία της Κρίσταλ ανησύχησε τους γονείς της κι έτσι απευθύνθηκαν αμέσως σε γιατρό.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το κορίτσι έπασχε από μια σπάνια μορφή νεφροπάθειας και χρειαζόταν να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση.

Οι γονείς της ήταν συμβατοί δότες, οπότε μπορούσαν να δώσουν αίμα για την επέμβαση. Έτσι, ξεκίνησαν να υποβάλλονται και οι δύο στους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους. Τότε ήταν που η ήδη δύσκολη κατάσταση πήρε μια αναπάντεχη και ακόμη πιο δυσάρεστη τροπή.

nosebleed 2

Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας της Κρίσταλ παρουσίαζαν ανησυχητικές αλλοιώσεις στα νεφρά τους. Ο πατέρας της μάλιστα διαγνώσθηκε με καρκίνο στα νεφρά και η περίπτωσή του έπρεπε να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

Ήταν δύσκολο για την οικογένεια να το συνειδητοποιήσει τότε, όμως το πρόβλημα υγείας της Κρίσταλ ήταν η αφορμή για να σωθούν και οι δύο γονείς της, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως οι ανησυχητικές αλλοιώσεις.

Παραδόξως, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του δικτύου CBS News, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ρινορραγία της Κρίσταλ, η οποία αποτέλεσε την αφορμή για το ντόμινο των δραματικών εξελίξεων, δεν είχε τελικά καμία σχέση με την πάθησή της.

Αν και οι γιατροί επισημαίνουν, ιδιαιτέρως στους γονείς μικρών παιδιών, πως η αιμορραγία της μύτης δεν υποδεικνύει σχεδόν ποτέ πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και πως η πάθηση που έπληξε την Κρίσταλ είναι εξαιρετικά σπάνια, οφείλουμε να «ακούμε» το σώμα μας και να μην αγνοούμε πιθανώς ανησυχητικά συμπτώματα, καθώς η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει μία ή και περισσότερες ζωές.

Διαβάστε επίσης:

Από αυτή τη φωτογραφία ανακάλυψαν πως το αγοράκι έχει καρκίνο

Αίμα από τη μύτη το καλοκαίρι: Γιατί συμβαίνει και πώς θα το σταματήσετε