ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε τύπους καρκίνου του προστάτη διέκριναν Βρετανοί ερευνητές

Πέντε διακριτούς τύπους καρκίνου του προστάτη, με ξεχωριστή γενετική υπογραφή ο καθένας εντόπισαν Βρετανοί ερευνητές από το Νοσοκομείο του Άντενμπρουκ στο Κέιμπριτζ, σε συνεργασία με τον καθηγητή Μάλκομ Μέισον της οργάνωσης Cancer Research UK.

Πέντε τύπους καρκίνου του προστάτη διέκριναν Βρετανοί ερευνητές

Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε 250 δείγματα που είχαν αφαιρεθεί χειρουργικά με την επακόλουθη πρόοδο της υγείας των ασθενών. Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιους τύπους που έχουν περισσότερες πιθανότητες να επανεμφανιστούν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψουν οι γιατροί ποιοι ασθενείς έχουν επιθετικούς καρκίνους που χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση.

Πλέον, οι επιστήμονες ελπίζουν στο μάλλον να μπορέσουν να παρέχουν καλύτερα εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα.

«Κάποιοι από τους τύπους αυτούς αναπτύσσονται αργά και προκαλούν ελάχιστα προβλήματα, ενώ άλλοι αναπτύσσονται και εξαπλώνονται πολύ επιθετικά» σχολιάζει ο Δρ Μέισον.

Ο ερευνητής Άλασταϊρ Λαμπ προσθέτει ότι ενδεχομένως να είναι εφικτός ο συνδυασμός των γενετικών πληροφοριών που προκύπτουν από τα υπάρχοντα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό των ασθενών υψηλού κινδύνου.