ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Scar Stories: Πορτρέτα νέων που νίκησαν τον καρκίνο

Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να επιβιώσει από τον καρκίνο, η Jasmine Gailer κρυβόταν από τον κόσμο. Η διάγνωση για οστεοσάρκωμα στα 22 της χρόνια αναμφισβήτητα της κόστισε, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, και η ουλή μήκους 30 εκατοστών στο δεξί της πόδι έπειτα από τη χειρουργική επέμβαση της θύμιζε συνεχώς τι έχει περάσει.

Scar Stories: Πορτρέτα νέων που νίκησαν τον καρκίνο

Όταν όμως βρήκε το θάρρος να μοιραστεί μια φωτογραφία της ουλής της στο Facebook, ένιωσε δυνατή και απελευθερωμένη. Αυτό την έκανε να αισθανθεί ότι θέλει να κάνει κάτι για να βοηθήσει και άλλους νέους ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με τον καρκίνο. Ήθελε να τους δώσει ένα βήμα να μοιραστούν την ιστορία τους και να αγαπήσουν το σώμα τους όπως είναι.

Δημιούργησε για το σκοπό αυτό την ιστοσελίδα Scar Stories. Όπως δηλώνει η ίδια η Jasmine, η χημειοθεραπεία άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τη ζωή. Ένιωθε ντροπή για ό,τι έχει περάσει αλλά και για την ουλή στο πόδι της, όμως για να ξεπεράσει τα άσχημα συναισθήματα έπρεπε να αποδεχτεί την πραγματικότητα.

Scar Stories 1
scar stories 2

Μέσω του Scar Stories συγκεντρώνονται χρήματα για την υποστήριξη νέων ηλικίας 18 έως 35 ετών που νίκησαν τον καρκίνο.

Περισσότερα από 40 πορτρέτα έχουν φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα, με καθέναν από τους επιβιώσαντες να μοιράζεται την προσωπική του ιστορία ώστε να βοηθήσει και άλλους νέους ανθρώπους να αποδεχτούν τις αλλαγές στο σώμα τους αλλά και διαδώσει το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι.

scar stories 3
scar stories 4
scar stories 5
scar stories 6
scar stories 7
scar stories 8

Διαβάστε επίσης:

Τι νιώθει ένα άτομο με άγχος (φωτογραφίες)
Πώς βλέπει κάποιος που έχει καταρράκτη (φωτογραφίες)
Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό του σάκο (φωτογραφίες & βίντεο)