ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΑμεΑ: Στη Γενεύη για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του εποικοδομητικού διαλόγου («constructive dialogue») μεταξύ της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Σύμβαση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και της ΕΕ για τη Σύμβαση και την εφαρμογή της στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης μίλησε ως κεντρικός ομιλητής σε παράλληλη εκδήλωση που διοργάνωσε το EDF και τα μέλη του, στη Γενεύη.

ΕΣΑμεΑ: Στη Γενεύη για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Παρουσιάστηκε με αυτό τον τρόπο στα μέλη της επιτροπής του ΟΗΕ η οπτική των οργανώσεων των ατόμων μ ε αναπηρία, επιμένοντας στις ιδιαίτερα προβληματικές για τα άτομα με αναπηρία περιφέρειες της Ευρώπης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης επέμεινε ιδιαίτερα στον πολύ μικρό ρόλο που δίνει στις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία η ΕΕ, αναφορικά με θέματα που τους αφορούν άμεσα, στις σημαντικές ανησυχίες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος για την κρίση και τον αντίκτυπό της στις ζωές των 80 εκ. ευρωπαίων πολιτών με αναπηρία, στα εμπόδια που θέτει η ίδια η ΕΕ και τα θεσμικά της όργανα στην απόλαυση με ίσο τρόπο των δικαιωμάτων της Ευρώπης από τα άτομα με αναπηρία κλπ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΑμεΑ: Στη Γενεύη για την εξέταση της ΕΕ στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία