ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο άντρας που μεθάει τρώγοντας… τηγανητές πατάτες και ψωμί!

Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε την κοιλιά μας να φουσκώνει και το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει όταν τρώμε πολλές τηγανητές πατάτες ή πολύ ψωμί. Όμως για τον 35χρονο Νικ Χες, ένα γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες συνοδεύεται από πνευματική σύγχυση, δυσκολίες στην ομιλία και ζαλάδα, σαν να έχει πιεί ένα μπουκάλι ουίσκι!

Ο άντρας που μεθάει τρώγοντας… τηγανητές πατάτες και ψωμί!

Ο Αμερικανός από το Κολόμπους του Οχάιο πάσχει από μια αλλόκοτη διαταραχή που έκανε αρχικά τη γυναίκα του να πιστεύει ότι πίνει κρυφά!

Το λεγόμενο Σύνδρομο του Εσωτερικού Ζυθοποιείου (auto-brewery syndrome) ή σύνδρομο εντερικής ζύμωσης είναι εξαιρετικά σπάνιο και χαρακτηρίζεται από την αυτόματη μετατροπή των υδατανθράκων σε αλκοόλ στο στομάχι.

Πριν προκύψει η επίσημη διάγνωση για το σύνδρομο, τόσο η γυναίκα του Νικ όσο και ο ίδιος αδυνατούσαν να εξηγήσουν τι του συμβαίνει.

«Όταν με κατηγόρησε για πρώτη φορά ότι είμαι μεθυσμένος, χωρίς όμως εγώ να έχω πιεί αλκοόλ, πίστεψα ότι είναι τρελή», δηλώνει ο Νικ στην Daily Mirror. Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού σκέφτηκαν ότι πιθανώς ο Νικ απομονώνεται και πίνει κρυφά, καθώς μόνο αυτήν την λογική εξήγηση μπορούσαν να δώσουν για την κατάστασή του.

Ο Νικ εξηγεί πως μερικές φορές τα συμπτώματα εμφανίζονται σε διάστημα αρκετών ημερών, άλλοτε όμως η επίδραση των υδατανθράκων είναι σχεδόν άμεση. «Ήταν πολύ παράξενο, έτρωγα υδατάνθρακες και ξαφνικά γινόμουν ανόητος και χυδαίος. Κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο ξυπνούσα και έκανα εμετό», αναφέρει ο 35χρονος στο BBC.

Αναζητώντας απεγνωσμένα μια απάντηση, η σύζυγος του Νικ, Κάρεν, αποφάσισε να τον βιντεοσκοπήσει. Όταν είδε το βίντεο, ο Νικ τρομοκρατήθηκε. «Βλέπαμε τηλεόραση και μετά από κάποια ώρα άρχιζε να δείχνει μπερδεμένος και δεν μπορούσε να μιλήσει κανονικά», δηλώνει η Κάρεν στο ABC News. «Άρχισα να ψάχνω όλο το σπίτι για κρυμμένα μπουκάλια αλκοόλ. Το χειρότερο ήταν ότι τον αμφισβήτησα.» Μάλιστα, η Κάρεν αναφέρει πως η ανάσα του Νικ είχε τη χαρακτηριστική μυρωδιά του αλκοόλ.

Αρχικά, και οι ίδιοι οι γιατροί πίστευαν πως ο Νικ είναι αλκοολικός, τελικά όμως αποδείχθηκε ότι ήταν «αθώος». Οι εξετάσεις έδειξαν ότι στο στομάχι του υπάρχει υπερβολική ανάπτυξη μυκήτων που μετατρέπουν κάθε είδος υδατάνθρακα σε αλκοόλ.

Η Νικ πρέπει να παίρνει ειδικά φάρμακα για να αντιμετωπίσει την αλλόκοτη διαταραχή και ακολουθεί μια διατροφή με λίγους υδατάνθρακες για να αποφύγει το καθημερινό... μεθύσι.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 πιο αλλόκοτες ασθένειες (βίντεο)
17χρονη νόμιζε επί τρία χρόνια πως είναι νεκρή!
Αμερικανίδα εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά από χτύπημα στο κεφάλι!