ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασθματική βίδρα μαθαίνει να χρησιμοποιεί συσκευή για εισπνοές! (βίντεο)

Η Μίσκα είναι μια γλυκύτατη βίδρα ηλικίας ενός έτους που φιλοξενείται στο Πάρκο Θαλάσσιας Ζωής του Σιάτλ στις ΗΠΑ.

Ασθματική βίδρα μαθαίνει να χρησιμοποιεί συσκευή για εισπνοές! (βίντεο)

Η Μίσκα αντιμετωπίζει εδώ και λίγο καιρό αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή τον περασμένο Αύγουστο.

Οι εκπαιδευτές του πάρκου τής μαθαίνουν να χρησιμοποιεί την ειδική συσκευή για εισπνοές ώστε να μπορεί να αναπνέει καλύτερα.

sea otter 2

Η βιολόγος Σάρα Πέρι χρησιμοποιεί λιχουδιές ώστε να «εκπαιδεύσει» τη Μίσκα να πιέζει με τη μουσούδα της τη συσκευή και να κάνει τις εισπνοές. «Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται», δηλώνει η Πέρι. Το φάρμακο που υπάρχει στις εισπνοές της Μίσκα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που χορηγείται στον άνθρωπο.

Η Μίσκα λαμβάνει συνδυασμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών της προβλημάτων και, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα αποτελέσματα είναι μέχρι τώρα πολύ θετικά.

Adorable asthmatic otter can u

Παραμένει άγνωστο γιατί η Μίσκα εκδήλωσε το αναπνευστικό πρόβλημα, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι πιθανώς προέκυψε λόγω της περιορισμένης γενετικής ποικιλίας στο συγκεκριμένο είδος θηλαστικού, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό της βίδρας να αδυνατεί να αντιμετωπίσει την επιπλοκή.

Τα είδη ζώων που διαθέτουν πνεύμονες (τα ψάρια και ορισμένα είδη βατράχων, για παράδειγμα, δεν διαθέτουν πνεύμονες) είναι πιθανό να εκδηλώσουν άσθμα και μάλιστα η εκδήλωση της αναπνευστικής πάθησης στα ζώα μπορεί να υποδεικνύει ότι το περιβάλλον εγκυμονεί κινδύνους και για την αναπνευστική υγεία του ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης:

Σκύλος σώζει την ιδιοκτήτριά του από επιληπτική κρίση (βίντεο)
Ο σκύλος-φύλακας των ετοιμοθάνατων (βίντεο)
Λιγότερες αλλεργίες παθαίνουν όσα παιδιά ζουν σε αγροκτήματα με ζώα
Δε φαντάζεστε ποιο είναι το πιο επικίνδυνο ζώο του πλανήτη!
Εφαρμογή: Δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των ζώων! (VIDEO)