ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιετνάμ: Μυστηριώδης ασθένεια «έφαγε» το πρόσωπο 51χρονου άντρα (εικόνα)

Ο 51χρονος Huynh Van Dat βρίσκεται ξαπλωμένος σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι, με τα σκελετωμένα χέρια του επάνω στα πλευρά του που προεξέχουν από το χαλαρωμένο του δέρμα.

Βιετνάμ: Μυστηριώδης ασθένεια «έφαγε» το πρόσωπο 51χρονου άντρα (εικόνα)

Το πιο σοκαριστικό απ' όλα είναι όμως το πρόσωπό του, το οποίο έχει κυριολεκτικά σαπίσει από τη νεκρωμένη σάρκα.

Μια μυστηριώδης ασθένεια «τρώει» εδώ και 11 χρόνια το πρόσωπο του Dat. Έχει ήδη «εξαφανίσει» τα μάγουλα, τα μάτια και μέρος της στοματικής του κοιλότητας.

Ο 51χρονος από την πόλη Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν) του νότιου Βιετνάμ δεν είναι πλέον σε θέση να φάει, μετά βίας μιλά και φυσικά βιώνει αφόρητους πόνους.

Η διάδοση της ιστορίας του στα διεθνή Μέσα έκανε μια ομάδα κορυφαίων γιατρών της χώρας να προσφερθούν να αναλάβουν τη θεραπεία του.

Η γυναίκα του 51χρονου, Huynh Thi Trieu, δηλώνει πως παρά το γεγονός ότι ο Dat δεν μπορεί πια να φάει ή να μιλήσει κανονικά, έχει σώας τα φρένας και έχει πλήρη συναίσθηση της δραματικής κατάστασης που βιώνει τα τελευταία 11 χρόνια, από τότε που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα.

Σύμφωνα με την Trieu, η μυστηριώδης ασθένεια άρχισε να εκδηλώνεται σταδιακά από το 2004. Το πρώτο σύμπτωμα ήταν οι συχνές ρινορραγίες, περίπου τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Στη συνέχεια εμφάνισε πρόβλημα με τα μάτια του και συγκεκριμένα υπερέκκριση δακρύων.

Ο Dat επισκέφθηκε νοσοκομείο της περιοχής ώστε να κάνει εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε στραβό ρινικό διάφραγμα. Η χειρουργική επέμβαση που ακολούθησε δεν φάνηκε να επιβραδύνει την επιδείνωση της υγείας του και ένα χρόνο μετά ο 51χρονος διαπίστωσε πως κάθε φορά που έπινε νερό διέρρεε προς τη μύτη του μέσω μιας τρύπας που υπήρχε στον ουρανίσκο του.

Μερικούς μήνες αργότερα, η τρύπα μεγάλωσε αισθητά και ο Dat έκανε και δεύτερη επέμβαση όταν το τόξο της μύτης του «κατέρρευσε». Ούτε η δεύτερη επέμβαση όμως τον βοήθησε.

Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να κάνει μία ακόμη επέμβαση, όμως δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να καλύψει τα ιατρικά έξοδα της πολυδάπανης θεραπείας.

Έτσι, όταν του τελείωσαν τα χρήματα, επέστρεψε στην κατ' οίκον νοσηλεία με παραδοσιακά βότανα που μπορούσε να προμηθευτεί από τοπικά καταστήματα.

2CAB225300000578 0 image a 20 1442999239128

Τώρα πια ο Dat περνά την ημέρα του ξαπλωμένος στο αυτοσχέδιο κρεβάτι του. Η μυστηριώδης ασθένεια έχει εξαφανίσει τη μύτη, μέρος της άνω γνάθου και τα μάτια του. Παρά την σοβαρή κατάστασή του, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσει την αναγκαία νοσηλεία.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του Dat, ομάδα ειδικών τον επισκέφθηκαν και δεσμεύθηκαν πως θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να τον βοηθήσουν. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο κατά πόσο μπορούν να αποκατασταθούν πλήρως οι εκτεταμένες βλάβες.

Διαβάστε επίσης:

Η 5χρονη που πάσχει από το «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ» - Σοκαριστικές εικόνες
«Μανούλα, άσε με να πεθάνω» - Η ιστορία του 5χρονου Μόργκαν που συγκλονίζει