ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγινε 1 έτους το παιδί που γεννήθηκε με μισό κεφάλι (φωτογραφίες & βίντεο)

Τα πρώτα γενέθλια του Jaxon Buell έγιναν η αφορμή για μια μεγάλη γιορτή, καθώς κανείς δεν περίμενε να επιβιώσει για περισσότερο από μερικές ημέρες μετά τη γέννησή του.

Έγινε 1 έτους το παιδί που γεννήθηκε με μισό κεφάλι (φωτογραφίες & βίντεο)

Το γεγονός ότι κατάφερε να συμπληρώσει 12 μήνες ζωής αποτελεί ιατρικό παράδοξο, δεδομένου ότι λείπει μεγάλο μέρος του κεφαλιού του.

Οι γιατροί εντόπισαν με τη βοήθεια υπερήχου ανωμαλία στο κεφάλι του μωρού όταν η μητέρα ήταν ακόμη έγκυος, χωρίς όμως να γνωρίζουν την αιτία. Όταν γεννήθηκε ο Jaxon, διαπιστώθηκε πως πάσχει από ανεγκεφαλία, μια συγγενή ανωμαλία που παρατηρείται όταν το νευρικό σύστημα δεν αναπτύσσεται σωστά στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται με ανεγκεφαλία πεθαίνουν λίγο μετά τη γέννησή τους.

Jaxon and his monkey 672x372
jaxon easter egg

«Όλοι οι γιατροί που έχουμε μιλήσει είναι ενθουσιασμένοι που ο Jaxon είναι μαζί μας σήμερα και δεν μπορούν πλέον να δώσουν ακριβή πρόγνωση», γράφει ο πατέρας στην προσωπική σελίδα του στο Facebook. «Γνωρίζουμε πολύ καλά την πραγματική διάσταση των πραγμάτων και τι πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Jaxon, όμως η ζωή του θεωρείται ήδη ένα θαύμα αυτή τη στιγμή.»

Το αγοράκι όχι μόνο έχει καταφέρει να επιβιώσει, αλλά μάλιστα μιλάει και συμπεριφέρεται όπως τα περισσότερα μωρά της ηλικίας του: κλαίει όταν πεινάει, επαναλαμβάνει όσα ακούει και βγάζει τα πρώτα του δοντάκια, χωρίς βέβαια να λείπουν από τη ζωή της οικογένειας και οι καθημερινές δυσκολίες...

2CC1F83400000578 3247851 image m 8 1443194543545
dt.common.streams.StreamServer

Οι γονείς επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης ώστε να αναζητήσουν πιθανές θεραπευτικές εναλλακτικές για τον Jaxon και τελικά προέκυψε η πιο εξειδικευμένη διάγνωση για μικροϋδρανεγκεφαλία. Πρόκειται για ακόμη πιο σπάνια ανωμαλία από την ανεγκεφαλία και χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό μικρής κεφαλής και δύσμορφου εγκεφάλου, όπου απουσιάζουν τα εγκεφαλικά ημισφαίρια και στη θέση τους υπάρχουν δύο θύλακες με υγρό.

Ο πατέρας του Jaxon ευελπιστεί πως ο γιος του θα καταφέρει να φτάσει έως και την ενηλικίωση εάν ξεπεράσει τις προκλήσεις των πρώτων ετών της ζωής του.

Διαβάστε επίσης:

Μωρό γεννήθηκε χωρίς μύτη (φωτογραφίες & βίντεο)
Γεννήθηκαν χωρίς μάτια, λόγω σπάνιας διαταραχής