ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αποκεφαλίστηκε» σε τροχαίο όμως οι γιατροί συνέδεσαν και πάλι το κεφάλι (pics&vid)

Οι γιατροί ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του μόλις 16 μηνών αγοριού χρησιμοποιώντας σύρμα και οστά από τα πλευρά του.

«Αποκεφαλίστηκε» σε τροχαίο όμως οι γιατροί συνέδεσαν και πάλι το κεφάλι (pics&vid)

Ένα τροχαίο ατύχημα ήταν η αιτία που το κεφάλι του μικρού Τζάκσον Τέιλορ αποκόπηκε εσωτερικά από το υπόλοιπο σώμα του. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Τζάκσον, η μητέρα του και η 9χρονη αδερφή του ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 110 χλμ την ώρα όταν συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα. Το ατύχημα συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου και το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Μπρίσμπεϊν (Αυστραλία).

jaxon 2

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το κεφάλι του αγοριού αποσυνδέθηκε εσωτερικά από τον αυχένα του σε πλήρη εσωτερικό αποκεφαλισμό, περιγράφει ο χειρουργός Δρ Τ. Άσκιν.

Έπειτα από επέμβαση διάρκειας 6 ωρών, οι γιατροί κατάφεραν να συνδέσουν και πάλι το κεφάλι του Τζάκσον και μάλιστα η εξαιρετικά καλή ανάρρωσή του θεωρείται ένα μικρό θαύμα.

jaxon 4

Ο Δρ Άσκιν και η ομάδα του επανένωσαν τους σπονδύλους με τη βοήθεια ειδικού σύρματος και στη συνέχεια πήραν τμήμα από τα πλευρά του ώστε να σταθεροποιήσουν τους σπονδύλους.

«Τα περισσότερα παιδιά δεν θα κατάφερναν εξ αρχής να επιβιώσουν του τραυματισμού», δηλώνει ο Δρ Άσκιν, «αλλά ακόμη κι αν τα κατάφερναν, πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να κινηθούν ή να αναπνέουν χωρίς εξωτερική βοήθεια».

Ο Τζάκσον θα πρέπει να φορά ειδικό μηχανισμό υποστήριξης για μερικές εβδομάδες ώστε το σώμα του να παραμένει σταθερό. Οι γιατροί εκτιμούν ότι θα αναρρώσει πλήρως και ότι θα έχει μια απολύτως φυσιολογική ζωή.

jaxon 3

Διαβάστε επίσης:

Έγινε 1 έτους το παιδί που γεννήθηκε με μισό κεφάλι (φωτογραφίες & βίντεο)
«Μανούλα, άσε με να πεθάνω» - Η ιστορία του 5χρονου Μόργκαν που συγκλονίζει
Χορεύει φανατικά Ζούμπα, παρά τη σοβαρή ασθένειά της (βίντεο)