ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πετρόπουλος για νοσηλευτές: Λογικό και σωστό η συνταξιοδότηση στα 62 έτη

Σωστό και δίκαιο χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος το αίτημα του Νοσηλευτικού προσωπικού για συνταξιοδότηση στα 62 έτη, όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές ενόψει της επικείμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Πετρόπουλος για νοσηλευτές: Λογικό και σωστό η συνταξιοδότηση στα 62 έτη

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π.) ενημέρωσε τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο σχετικά με την υπαγωγή του Νοσηλευτικού επαγγέλματος στην αναθεωρημένη λίστα των ΒΑΕ, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 2778/2-12-2011, και την εκκρεμότητα που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με τη διευθέτηση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού καθεστώτος του Νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ.

Ο κος Πετρόπουλος χαρακτήρισε "λογικό, σωστό και δίκαιο" το αίτημα της Ομοσπονδίας για πλήρη συνταξιοδότηση του Νοσηλευτικού προσωπικού στα 62 έτη με καθεστώς ΒΑΕ, και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να διευθετηθεί η σχετική εκκρεμότητα.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει εν μέρει τους πολύχρονους αγώνες της Ομοσπονδίας μας, καθώς έρχεται να ικανοποιήσει τη μια εκ των δύο κεντρικών μας διεκδικήσεων, αυτή της πλήρους ένταξης του Νοσηλευτικού επαγγέλματος στο καθεστώς των ΒΑΕ. Υπολείπεται η δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, στόχο τον οποίο συνεχίζουμε υπεύθυνα και με συνέπεια να υπηρετούμε.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία μοιάζει να βγήκε από τον... καταψύκτη

ΠΑΣΟΝΟΠ: Καθολική απουσία της ΠΦΥ εδώ και 33 χρόνια - Διαχείριση με επικοινωνιακά μέσα