ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα τιμά τον Νομπελίστα James Watson που ανακάλυψε την διπλή έλικα του DNA

Η Ελλάδα, η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και οι Σπέτσες, τιμούν τον Νομπελίστα James Watson για την σημαντική του προσφορά στην ανθρωπότητα και την ιατρική. 

Η Ελλάδα τιμά τον Νομπελίστα James Watson που ανακάλυψε την διπλή έλικα του DNA

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Γιάννης Ματσούκας Καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Calgary, Καναδά π. Διευθυντής ΜΠΣ "Ιατρική Χημεία", 1997-2013, στο link https://goo.gl/5SO5EU βρίσκεται Δελτίο Τύπου που αναφέρεται στην απόφαση Αναγόρευσης του James Watson σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών. Η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπετσών ελήφθη για την προσφορά του James Watson στην Επιστήμη και στην Ανθρωπότητα και για την υποστήριξη της Χώρας μας.

Η αναγόρευση θα γίνει το καλοκαίρι του 2016, στα πλαίσια του εορτασμού των Πενήντα Χρόνων από την συμμετοχή των James Watson και Francis Crick στο πρώτο Συνέδριο Μοριακής Βιολογίας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Αναργύρειο Σχολή Σπετσών, το 1966.

Ο Δήμος Σπετσών, σε συνεργασία με την Αναργύρειο Σχολή, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών, προγραμματίζει εκδήλωση προς τιμήν του James Watson.

Τον Ιούλιο του 1966, στο Συνέδριο Μοριακής Βιολογίας στις Σπέτσες, οι James Watson και Francis Crick συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους για την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA, για την οποία είχαν βραβευτεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας το 1962. Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία όλων των εποχών.

Ο James Watson ήταν ο Επίσημος Προσκεκλημένος και Κεντρικός Ομιλητής στο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας τον Απρίλιο 2011, με τίτλο ομιλίας του "Discovering the Double Helix of DNA". Το Πανεπιστήμιο Πατρών τον τίμησε με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής.

Διαβάστε ακόμη:

Η Παγκόσμια Ημέρα του DNA γιορτάζεται στις 25 Απριλίου: Όταν ξεκλείδωσε η «διπλή Έλικα»

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Ο καθηγητής Γ. Ματσούκας αναλύει την Ελμυελίνη και τις ιδιότητές της

Επιστημονικό Πάρκο Πατρών: Μια Silicon Valley για την Ελλάδα

Όταν ο Νομπελίστας James Watson επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Πατρών