ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: Η Κοινωνική Ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία στο επίκεντρο από τη ΜΚΟ BestBuddies

Ανοιχτή Διάλεξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία –Είσοδος Ελεύθερη.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: Η Κοινωνική Ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία στο επίκεντρο από τη ΜΚΟ BestBuddies

«Φιλία + Αγάπη + Σεβασμός= Παιδεία»

Με συνέπεια σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που στόχο έχουν την κοινωνική προσφορά ή την ευαισθητοποίηση του κοινού για μεγάλα κοινωνικά θέματα, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας και το εθελοντικό πρόγραμμα Best Buddies Ελλάδας, το οποίο εκπροσωπείται από την Tact Hellas, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία», την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Με το μότο «Φιλία + Αγάπη + Σεβασμός= Παιδεία», η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Ν. Προαστίων (Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου), στο πλαίσιο εκδήλωσης την οποία συνδιοργανώνουν ο Τομέας Παιδαγωγικών ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Tact Hellas και την ΜΚΟ Best Buddies Hellas.

12278761 1029457233763691 3061960905358832253 n

Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, το οποίο κάθε χρόνο στηρίζει ένθερμα με τις δράσεις του πλήθος ιδρυμάτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Κύριοςστόχοςτης εκδήλωσης και της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού –και κυρίως της νεολαίας– αναφορικά με τη βαρύτητα του εθελοντικού έργου για την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη ατόμων με σωματικές και πνευματικές αναπηρίες (ΑμεΑ).

Με τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας εγκαινιάζει μία ακόμα συνεργασία στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με την TACTHELLAS και την ΜΚΟ BestBuddies Ελλάδας.

Το όραμα της BestBuddies Ελλάδας για τη δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου, που θα γεμίζει με χαρά τη ζωή ενός παιδιού ή νέου με νοητικές/αναπτυξιακές δυσκολίες, γίνεται ένα με το όραμα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για δωρεάν εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά σε νέους κοινωνικο-οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Υποστηρικτές: Attica Coast, New Deal, i247.gr, και τα Web Radios NgRadio και Fresh Radio

www.iek-xini.edu.gr

www.facebook.com/iekxini