ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αθώα» τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία για τον παιδικό καρκίνο

Οι επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών ερευνών από ειδικούς και περιβαλλοντολόγους.

«Αθώα» τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία για τον παιδικό καρκίνο

Πρόσφατη μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες στο Bristol και δημοσιεύτηκε στο British Journal of Cancer, διαπίστωσε ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία δεν συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παιδικής λευχαιμίας ή οποιασδήποτε άλλης μορφής καρκίνου.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα δεδομένα 3.380 παιδιών που είχαν παρουσιάσει καρκίνο και τα συνέκριναν με τα δεδομένα από 3.390 υγιή παιδιά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για λευχαιμία ή άλλο καρκίνο όταν κάποιος κατοικεί κοντά σε εναέριες ή υπόγειες γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς που κατοικούν κοντά σε υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μελέτη αυτή όπως και άλλες που έχουν γίνει στο παρελθόν καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί εμπεριστατωμένα ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνων ειδικά στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας σε νέες γυναίκες - Συμπτώματα και αντιμετώπιση