ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πραγματικός Μπέντζαμιν Μπάτον είναι… κορίτσι!

Η Μάικα Μπέκετ από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας όσο μεγαλώνει... μικραίνει!

Ο πραγματικός Μπέντζαμιν Μπάτον είναι… κορίτσι!

Η αμερικανική ταινία Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον του 2008, βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που γερνά αντίστροφα.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην περίπτωση της Μάικα λόγω μιας σπάνιας νευρολογικής διαταραχής.

304564EC00000578 3404086 image a 3 1453073319569

Η Μάικα πάσχει από το σύνδρομο Ρετ (Rett syndrome), μια νευρολογική διαταραχή που πλήττει τα κορίτσια και επηρεάζει την ανάπτυξη και την κίνηση σε ολόκληρο το σώμα.

Όπως δήλωσε η μητέρα της Μάικα στη Daily Mail Australia, η ίδια και ο σύζυγός της παρατήρησαν ότι σε ηλικία περίπου 6 μηνών το κοριτσάκι δεν αναπτυσσόταν πλέον με τον ίδιο ρυθμό όπως ο δίδυμος αδερφός της και μάλιστα έμοιαζε η ανάπτυξή της να πηγαίνει «προς τα πίσω».

Η μητέρα αναφέρει ότι η Μάικα άρχισε να παίζει πολύ με τα χέρια της και δεν αναγνώριζε τους γονείς της, καθώς δεν απαντούσε όταν τη φώναζαν με το όνομά της.

304564F500000578 3404086 image a 2 1453073301534

Οι γονείς απευθύνθηκα σε παιδίατρο, ο οποίος τους είπε ότι το κοριτσάκι, 2,5 ετών σήμερα, απλώς μαθαίνει με πιο αργό ρυθμό. Πέρασε κάποιο διάστημα χωρίς η οικογένεια να ζητήσει δεύτερη γνώμη, όμως από ένα σημείο και μετά η κατάσταση επιδεινώθηκε και η Μάικα δεν μπορούσε πια να κάνει τίποτα μόνη της. Έχασε τις δεξιότητες που είχε αναπτύξει μέχρι εκείνη την ηλικία, όπως να μπουσουλά και να στηρίζεται σε έπιπλα για να σταθεί στα πόδια της.

Η μητέρα της απευθύνθηκε ξανά σε γιατρό και, λίγες εβδομάδες αργότερα, οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι πάσχει από το σύνδρομο Ρετ.

Η Μάικα δεν θα καταφέρει ποτέ να μιλήσει, να φάει μόνη της ή να περπατήσει. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο Ρετ. Συχνές συνοδές διαταραχές είναι η σκολίωση και η επιληψία.

Δείτε κι αυτό:

Η δίχρονη Σκάρλετ έχει χάσει το ένα της χέρι – το ίδιο και η γάτα της (pics&vid)
Ο Μεγάλος Δανός βοήθησε τη Μπέλα να περπατήσει ξανά μετά από 9 χρόνια (pics&vid)
«Αποκεφαλίστηκε» σε τροχαίο όμως οι γιατροί συνέδεσαν και πάλι το κεφάλι (pics&vid)
Γνωρίστε την πραγματική Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!