ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πιο πρωτότυπη αυτοεξέταση όρχεων! (βίντεο)

Ο δημοφιλής Καναδός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς συμμετέχει σε μια εξαιρετικά πρωτότυπη καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο των όρχεων και την αυτοεξέταση που σώζει ζωές.

Η πιο πρωτότυπη αυτοεξέταση όρχεων! (βίντεο)

Φορώντας τη στολή του Deadpool, του ήρωα της Marvel Comics που υποδύεται στη νέα του ταινία, συμβουλεύει τους άνδρες να κάνουν τακτική αυτοεξέταση ώστε να προστατευθούν από τη συνηθέστερη μορφή καρκίνου στους νέους άνδρες ηλικίας 15 έως 35 ετών.

Ο ηθοποιός τονίζει τη σημασία της αυτοεξέτασης όρχεων για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου και δίνει οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή της μεθόδου.

{youtube}KsdD1MJXOpk{/youtube}

Όπως εξηγεί ο «ήρωας», το πρώτο βήμα για τη σωστή αυτοεξέταση είναι η ψηλάφηση με τα δάχτυλα σε όλη την επιφάνεια των όρχεων αλλά και στο πίσω μέρος αυτών, στο σημείο που βρίσκεται ο σπερματικός πόρος και η επιδιδυμίδα.

Η εύρεση εξογκώματος και η διαπίστωση μετατόπισης ή οποιασδήποτε ανωμαλίας των όρχεων πρέπει να αξιολογείται από γιατρό.

«Φέρσου σαν άντρας και μίλα στο γιατρό σου. Η εναλλακτική δεν αποτελεί επιλογή», προτρέπει ο Ρέινολντς, συμπληρώνοντας πως είναι απαραίτητο κάθε άνδρας να κάνει την απαραίτητη αυτοεξέταση μία φορά το μήνα, κατά προτίμηση μετά το μπάνιο ή το ντους.

Δείτε κι αυτό:

Καρκίνος των όρχεων: Πώς να κάνετε αυτοεξέταση – Ποια σημάδια να αναζητήσετε