ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: 64χρονη μετατράπηκε σε… Κουασιμόδο από την κατάχρηση αλκοόλ (pic)

Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ, καθώς μια ασθενής ηλικίας 64 ετών ανέπτυξε στην πλάτη της μια τεράστια καμπούρα λόγω της χρόνιας κατανάλωσης τεράστιας ποσότητας αλκοόλ.

ΗΠΑ: 64χρονη μετατράπηκε σε… Κουασιμόδο από την κατάχρηση αλκοόλ (pic)

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσιεύεται στο BMJ Case Reports, η γυναίκα ήταν αλκοολική για 40 ολόκληρα χρόνια.

Αρχικά οι γιατροί σάστισαν, καθώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς σχηματίστηκε η εμφανής ανάπτυξη ψηλά στην πλάτη της αλλά ούτε και οι μικρότερες αναπτύξεις που παρατήρησαν στο υπόλοιπο σώμα της.

Ως έσχατη λύση, οι γιατροί κατέληξαν να αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει στην άτυχη γυναίκα! Μάλιστα, οι πληροφορίες που βρήκαν ήταν τελικά αυτές που τους άνοιξαν τα μάτια ώστε να καταλήξουν στη διάγνωση μιας σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται Νόσος του Madelung.

Η νόσος πλήττει συνήθως τους αλκοολικούς άνδρες και χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό λιπωμάτων (λιπώδεις όγκοι) στον κορμό του σώματος.

Οι γιατροί στο Νοσοκομειακό Κέντρου του Μπρούκλιν δήλωσαν πως η ασθενής κατά την άφιξή της βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης, καθώς δεν ήταν σε θέση να πει ούτε καν τι ώρα ήταν, ενώ τα άκρα της ήταν εξαιρετικά αδύναμα.

«Με μια πρώτη ματιά, παρατηρήσαμε πολλαπλά οιδήματα σε όλο το σώμα –γύρω από τον αυχένα, ψηλά στην πλάτη και στα άνω άκρα, τα οποία έμοιαζαν πολύ παράξενα στην ιατρική ομάδα», αναφέρει η επίσημη έκθεση των γιατρών.

30FE1BEF00000578 3437050 image a 47 1454932185850

Συζητώντας με την ασθενή, διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε σταδιακή εξασθένιση της μυϊκής της δύναμης τους τελευταίους 12 μήνες. Η κατάσταση τον τελευταίο καιρό ήταν μάλιστα τόσο άσχημη που δεν έβγαινε καθόλου από το σπίτι της. Στη συνέχεια, η 64χρονη παραδέχτηκε στους γιατρούς ότι πίνει υπερβολικά εδώ και 40 χρόνια.

Οι αιματολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι πάσχει από κετοξέωση, μια σπάνια αλλά πιθανώς απειλητική για τη ζωή πάθηση στην οποία ο οργανισμός μεταβολίζει το λίπος, οδηγώντας στην παραγωγή υποπροϊόντων που ονομάζονται κετόνες. Οι κετόνες συσσωρεύονται στο αίμα και καθιστούν το pH του ιδιαίτερα όξινο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο κώμα ή ακόμη και στο θάνατο, εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Η πολυετής κατάχρηση αλκοόλ οδήγησε επίσης στην εκδήλωση λιπώδους νόσου του ήπατος στην 64χρονη.

Οι περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι μάζες δεν ήταν καρκινικές, αλλά καλοήθεις συγκεντρώσεις λίπους κάτω από την επιδερμίδα.

30FE1B4A00000578 3437050 image a 46 1454932176669

Η Νόσος του Madelung είναι εξαιρετικά σπάνια και έχει συνδεθεί, εκτός από τον αλκοολισμό, με το διαβήτη, τις παθήσεις του ήπατος κ.α.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή, ωστόσο το πιο συνηθισμένο είναι η συσσώρευση λίπους κάτω από την επιδερμίδα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα λιπώματα είναι καλοήθη, δεν αποκλείεται όμως να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Ο ακριβής μηχανισμός επίδρασης του αλκοόλ που συνδέεται με τη Νόσο του Madelung δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητός.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή η φωτογραφία αποκάλυψε ότι το μωρό έχει καρκίνο

Η 25χρονη που πάσχει από το «Σύνδρομο του Φλεγόμενου Ανθρώπου» (pics&vid)

Μωρό κύκλωπας γεννήθηκε στην Αίγυπτο (φωτογραφία)