ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κοινωνικές παροχές και δικαιώματα στην πράξη»: Ημερίδα από το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας

Ημερίδα με θέμα «Κοινωνικές παροχές και δικαιώματα στην πράξη» διοργανώνει το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 18:15 στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής Ελευσίνας (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.), Κίμωνος 11 & Παγκάλου, Ελευσίνα. 

«Κοινωνικές παροχές και δικαιώματα στην πράξη»: Ημερίδα από το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου για τις βασικές κοινωνικές παροχές που προσφέρονται στους πολίτες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δράσεων του Δήμου Ελευσίνας, όπως ψυχολογική -κοινωνική υποστήριξη και παρέμβαση, προνοιακά επιδόματα, βιβλιάρια οικονομικής αδυναμίας ανασφάλιστων πολιτών και πιστοποιητικά κοινωνικής προστασίας.

Επίσης, θα αναλυθεί ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών καθώς και οι αρμοδιότητες και δράσεις του που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο κος Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η κα Άρτεμις Καλαβάνου, Ειδική Επιστήμονας του Συνήγορου του Πολίτη, η κα Οικονόμου Δέσποινα, Αντιδήμαρχος Ελευσίνας, Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Αθλητισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και η Δρ. Κωνσταντία Ζγαντζούρη, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ελευσίνας.

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος «Πυρήνες Γνώσης», το οποίο στοχεύει στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των κοινωνικών δικαιωμάτων των κατοίκων του Θριασίου Πεδίου. Στο πλαίσιο του έργου παρέχονται συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και πρακτική καθοδήγηση στις διαδικασίες διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας, η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Περικλέους 13, 19200, Ελευσίνα, Τηλ: 210 5543186