ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΕΚΠΑ τιμά μία σπουδαία Ελληνίδα, την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου στη Μεγάλη Αίθουσα, με πυκνή συμμετοχή κόσμου, ανέδειξε τις σημαντικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί, σε συνεργασία και με μέλη του Πανεπιστημίου μας, για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Το ΕΚΠΑ τιμά μία σπουδαία Ελληνίδα, την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σε όλες αυτές τις δράσεις καθοριστική ήταν η συμβολή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε μια σπουδαία Ελληνίδα, την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για την προσφορά της στην υλοποίησή τους.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α Δημόπουλος, κατά την προσφώνησή του, ανέφερε ότι «στη σημερινή εξαιρετικώς δύσκολη, κοινωνικά και οικονομικά, συγκυρία, η Πολιτεία έχει ανάγκη την προσφορά του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Η προσφορά αυτή όμως, μπορεί να ενισχυθεί χάρη και στην υποστήριξη επιφανών πολιτών». Ακολούθως παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και την προστασία του Περιβάλλοντος, και κατέληξε σημειώνοντας: «Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, ήταν και παραμένει ο πνευματικός φάρος, που φωτίζει με το έργο του ―το εκπαιδευτικό, το ερευνητικό και το κοινωνικό― την πορεία του Έθνους, ιδιαιτέρως σε δύσκολες στιγμές. Το έργο τού Πανεπιστημίου μας εξακολουθεί να είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και για τη λειτουργία του Ελληνικού Κράτους. Αυτό το έργο υπηρετούμε όλοι με αυταπάρνηση. Αυτό το έργο, πέρα από την αυτονόητη στήριξη της Πολιτείας, έχει ανάγκη, και σήμερα, την συμβολή των πολιτών που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, όπως κι εσείς πράττετε, γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας».

Ακολούθησε η παρουσίαση αναλυτικά των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών και την προστασία του Περιβάλλοντος από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητή κ. Κ. Μπουραζέλη, τον τέως Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, τέως Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» κ. Στυλιανό Γραφάκο, τον Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Αθανάσιο Μίχο και την Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας, Καθηγήτρια κ. Χρυσή Χατζηχρήστου.

Η κυρία Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα για την προσφορά της σε όλες αυτές τις δράσεις εξέφρασε τη συγκίνησή της και τόνισε, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση που έχουμε όλοι ως πολίτες να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, να προσφέρουμε και να είμαστε οι φορείς της αλλαγής, ιδιαιτέρως οι νέοι.

Διαβάστε ακόμη:

Απονομή των Βραβείων της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου

Προσφορά φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ στο Σύλλογο «Ελπίδα» από τους Παύλο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο