ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Ιατρείου για τους πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Την πρώτη βδομάδα πλήρους λειτουργίας της συμπλήρωσε με επιτυχία η σταθερή Ιατρική Μονάδα που στήθηκε στην Πύλη Ε2 του ΟΛΠ, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ), στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του για την στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη.

Πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Ιατρείου για τους πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 07-03-2016 μέχρι τη Δευτέρα 14-03-2016, 155 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 0-16 ετών και 455 ενήλικοι άντρες και γυναίκες, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη επισκεφτεί το μόνιμο ιατρείο, που λειτουργεί πλήρως σε δωδεκάωρη βάρδια από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Το μόνιμο αυτό ιατρείο, που λειτουργεί τόσο για τα έκτακτα περιστατικά, όσο και για χρόνια πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι ζώντας την προσφυγιά στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που απαιτείται για την επιβίωσή τους, έχει στελεχωθεί από Παιδιάτρους, Γενικούς Ιατρούς, Παθολόγους και Νοσηλευτές, που αμείβονται από τον ΙΣΠ και έχει ενδυναμωθεί από εθελοντές (Ιατρούς, Νοσηλευτές και Διερμηνείς).

Το Ιατρείο καλύπτεται πολλά απογεύματα από Παιδίατρους της Παιδιατρικής κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά έχει παραχωρήσει μόνιμο Φαρμακοποιό και καλύπτει το ιατρείο με φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα.

Διαβάστε ακόμη:

Στους πρόσφυγες της Ειδομένης και του Πειραιά μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, τα 2.000 εμβόλια του Ιδρύματος Μ. Βαρδινογιάννη

Αθ. Γιαννόπουλος και Σωτ. Τσιόδρας στην Ειδομένη την Πέμπτη, για τον εμβολιασμό των προσφύγων