ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή: Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στα ΤΕΙ Αθήνας

Με πρωτοβουλία των φοιτητών της εθελοντικής ομάδας Bloodsharing - Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας ΤΕΙ Αθήνας (facebook) www.bloodsharing.org πραγματοποιηθήκε στης 8 και 9 Μαρτίου στα ΤΕΙ Αθήνας στο Αιγάλεω η 8η εθελοντική αιμοδοσία.

ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή: Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στα ΤΕΙ Αθήνας

Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε το 2013, διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες και αποτελείτε απο περίπου 45 ενεργά μέλη τα οποία ανανεώνονται συνεχώς .

Είναι η πλέον 3η εκδήλωση στην οποία οι φοιτητές φιλοξένησαν το ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή στους χώρους των ΤΕΙ για να συνδιάσουν την εθελοντική αιμοδοσία με το θέμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών προσφέροντας στους συμφοιτητές τους την ευκαιρία ενημέρωσης και την εγγραφή τους ως εν δυνάμη δότες.

Το ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε Ζωή" είναι ένα κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, προκειμένου να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ώστε να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη.

Δίνοντας λίγο σάλιο, καθένας από εμάς (ηλικίας 18-50 χρονών) μπορεί να γίνει εθελοντής δότης και, μέσα από αυτήν την πράξη αλτρουισμού, ίσως μια μέρα σώσει μια ζωή. Γιατί καθένας μας μπορεί να είναι ο Ένας και μοναδικός συμβατός δότης για έναν ασθενή σε ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Αν βρεθεί συμβατός, μπορεί να προσφέρει το πολύτιμο μόσχευμα απλώς δωρίζοντας αίμα (μέσω λευκαφαίρεσης). Όσοι περισσότεροι εγγραφούμε, τόσο θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να βρεθούν οι συμβατοί δότες που θα Χαρίσουν Ζωή στους ασθενείς που μας έχουν ανάγκη. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μια ζωή. www.xarisezoi.gr

Μετά την πρώτη συνεργασία ήδη ζήτησε μια ομάδα φοιτητών να εκπαιδευτεί περι του θέματος για να μπορεί να καλύπτει την βασική ενημέρωση για την δωρεά μυελού των οστών έχοντας την δυνατότητα να ενημερώνει πριν και εν ώρα εκδηλώσεων τους συμφοιτητές.

Σε συνεργασία με την κυρία Μαρία Κώστογλου, επίσημη εκπρόσωπο του ΚΕΔΜΟΠ, οι φοιτητές ακούραστοι προσέφεραν ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους και έκαναν την λήψη δειγμάτων με μπατονέτα.

Τα αποτελέσματα δικαιώνουν κάθε κόπο και τιμούν την προσπάθεια των φοιτητών που έχουν γίνει πολύτιμη πολλαπλασιαστές του αντικείμενου και εργάζονται με πολύ μεράκι και μεγάλη επαγγελματικότητα. Σε αυτές της δύο μέρες εγγράφηκαν 93 νέοι εν δυνάμη δότες μυελού και σύνολο στις τρείς συνεργασίες περίπου 330 δότες. Και θα υπάρχει συνέχεια...

DSC 0624

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΔΜΟΠ- Χάρισε Ζωή: Στην ΔΕΘ οι εθελοντές Μυελού των οστών, για να ενημερώσουν τους πολίτες