ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιπλέον 6.000 εμβόλια από το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη για πρόσφυγες και Έλληνες

Την ανάγκη να οργανωθούν τα προσφυγικά Κέντρα σε οικιστικές δομές, προκειμένου τα παιδιά των προσφύγων να έχουν καλή υγεία και παιδεία, πρότεινε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία παρουσίασε την Τρίτη, τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Ίδρυμά της για το προσφυγικό.

Επιπλέον 6.000 εμβόλια από το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη για πρόσφυγες και Έλληνες

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει αύριο στην Συρία και οι πρόσφυγες θα μείνουν στην χώρα μας για μεγάλο διάστημα, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι δεν τίθεται θέμα υγειονομικής βόμβας ωστόσο δεν γνωρίζουμε είναι αλήθεια, το επιδημιολογικό προφίλ των προσφύγων, καθώς ο πόλεμος διέλυσε το σύστημα υγείας της Συρίας. Στο σημείο αυτό, υπήρξε μία μικρή έκρηξη του καθηγητή Γιαννόπουλου, ο οποίος σημείωσε ότι κάποιοι ανόητοι άνθρωποι μίλησαν για υγειονομική βόμβα, προσθέτοντας, ότι μήπως εμείς στην Ελλάδα, δεν βιώνουμε ξανά ξεχασμένα νοσήματα όπως ελονοσία και φυματίωση;

Επεσήμανε ότι το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό θέμα αλλά ευρωπαϊκό και πρέπει να απασχολήσει έντονα την συντεταγμένη Πολιτεία.

Τόνισε ακόμη, πως υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε εμβόλια- γενικότερα υπάρχει πρόβλημα στην εμβολιαστική κάλυψη είπε- ενώ ευχαρίστησε την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την δωρεά των 2.000 εμβολίων που παραχώρησε.

Από την πλευρά της η κυρία Βαρδινογιάννη, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη, έχει έτοιμα άλλα 2.000 εμβόλια και εάν υπάρξει μεγαλύτερη ανάγκη, μπορεί να δωρίσει επιπλέον 4.000 εμβόλια. Διευκρίνισε δε, ότι τα εμβόλια αυτά δεν αφορούν μόνο τα προσφυγόπουλα, αλλά και τα ελληνόπουλα.

Διαβάστε ακόμη:

Προσφυγικό: Η εκκένωση της Ειδομένης και η εργασία Ελλήνων γιατρών για τις επιπτώσεις της κρίσης