ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί άνοιξαν το στομάχι ασθενούς και βρήκαν… (pics&video)

Οι γιατροί χειρουργούν τον ασθενή και βγάζουν από το στομάχι του ένα μικρό... θησαυρό!

Οι γιατροί άνοιξαν το στομάχι ασθενούς και βρήκαν… (pics&video)

Περίπου 20 αντικείμενα τοποθετούνται ένα-ένα στο μεταλλικό μπολ, ενώ ο ασθενής βρίσκεται υπό την επήρεια γενικού αναισθητικού.

32B2957700000578 3517020 image a 6 1459418728930

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 18 χρωματιστές οδοντόβουρτσες έβγαλαν οι γιατροί από το στομάχι του ασθενούς, μαζί με άλλα μεταλλικά αντικείμενα!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, δεν είναι γνωστό πού έλαβε χώρα το περιστατικό, ωστόσο στο βίντεο οι γιατροί ακούγεται να μιλούν στα ισπανικά.

{youtube}wWfyrQsI74w{/youtube}

Σχολιάζοντας το βίντεο, ο Δρ Αντόν Εμμάνουελ, γαστρεντερολόγος στα νοσοκομεία του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου, δηλώνει πως είναι αδύνατο να καταπιεί κάποιος κατά λάθος ένα τόσο μακρύ και άκαμπτο αντικείμενο, όπως η οδοντόβουρτσα, και πως τέτοια περιστατικά καταγράφονται μόνο στην περίπτωση ασθενών με σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Μεταξύ των άλλων αντικειμένων που «ψάρεψαν» οι γιατροί από το στομάχι του ασθενούς ήταν μια μεταλλική τσιμπίδα και ένα άλλο μεταλλικό αντικείμενο που έμοιαζε με ανοιχτήρι.

toothbrsurgery

Ο Εμμάνουελ επισημαίνει ότι ένα τέτοιο περιστατικό αποτελεί επείγουσα κατάσταση, καθώς το ξένο σώμα –ιδιαίτερα εάν είναι αιχμηρό– μπορεί να τρυπήσει το στομάχι ή το έντερο. Τέτοιου είδους περιστατικά οδηγούν σε ποσοστό 60% στο θάνατο, αναφέρει ο ειδικός.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στην Αμερικανική Επιθεώρηση Ραδιολογίας, η κατάποση αντικειμένων συνδέεται με διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία. Στην περίπτωση αυτή, η κατάποση του αντικειμένου είναι συμπτωματική και συμβαίνει στην προσπάθεια του ατόμου να προκαλέσει τον εμετό.

Δείτε κι αυτό:

Η 5χρονη που πάσχει από το «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ» - Σοκαριστικές εικόνες

34χρονος Ινδός κατάπινε κέρματα και καρφιά για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη (βίντεο)

Η 19χρονη Ρόζι τρώει δύο σφουγγάρια την εβδομάδα!