ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόνιμο γραφείο για τους Έλληνες ομογενείς θα λειτουργεί σε ΙΣΑ και ΚΕΔΕ

Τη λειτουργία μόνιμου γραφείου συνεργασίας με τους Έλληνες της Ομογένειας τόσο στην ΚΕΔΕ, όσο και στον ΙΣΑ, για την ουσιαστική διασύνδεση και ενδυνάμωση της σχέσης με την πατρίδα, προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.  

Μόνιμο γραφείο για τους Έλληνες ομογενείς θα λειτουργεί σε ΙΣΑ και ΚΕΔΕ

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης κατά τη συνάντηση που είχε με τη Γενική Γραμματέα Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Διδάκτωρ Ιατρικής του Παν/μιο Βιέννης κυρία Σαραντοπούλου, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στην τοποθέτησή της η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού συνεχάρη τον κ. Γιώργο Πατούλη για το αξιόλογο έργο του ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφουν οι Έλληνες ομογενείς στην προσωπικότητά του, καθώς και στη δραστηριότητα και την αποτελεσματικότητά του στους τομείς ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Σαραντοπούλου του απηύθυνε πρόσκληση να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην διασύνδεση του Απόδημου Ελληνισμού με την μητέρα πατρίδα.

«Όπως γνωρίζετε ο Απόδημος Ελληνισμός τιμά τις ρίζες του, αισθάνεται συνδεδεμένος συναισθηματικά με τη χώρα των προγόνων του και επιθυμεί αυτή η διασύνδεση να υπάρξει και στο μέλλον, στα παιδιά 3ης και 4ης γενιάς.

Νομίζω ότι ο ρόλος σας θα μπορούσε να είναι πολύ ουσιαστικός για να αγκαλιάσουμε την ομογένεια μας, να τη διευκολύνουμε στις συναλλαγές, αλλά και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα των Ελλήνων Ομογενών. Σήμερα δυστυχώς δεν έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, διότι δεν αισθάνονται ότι η πατρίδα τους αγκαλιάζει, ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν στον κάθε Δήμο, να ιδρύσουν επιχειρήσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να ενισχύσουν τον τουρισμό.»

Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετεί θα συμβάλει με κάθε πρόσφορο μέσον στην εποικοδομητική συνεργασία και στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τους Έλληνες της Ομογένειας υπογράμμισε:

«Εμείς πιστεύουμε στην ενότητα των δυνάμεων είτε εντός, είτε εκτός της χώρας μας, πιστεύουμε ότι ο ένας πρέπει να βοηθήσει τον άλλον. Και ξέρω από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που έχει κάνει ο απόδημος ελληνισμός να βοηθήσει στα δύσκολα χρόνια που περνάμε και στο οικονομικό και στο αξιακό επίπεδο, αλλά δεν βρίσκει ανοικτές πόρτες και διαδικασίες πρόσφορες.
Θεωρούμε ότι η αγάπη είναι μεγάλη και εμείς σαφέστατα θέλουμε να συμβάλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε αυτή η σχέση να δυναμώσει και να γίνει πιο εποικοδομητική. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι συστηματικά τη Νέα Υόρκη, κυρίως κατά την περίοδο της μεγάλης παρέλασης, προκειμένου να έλθουμε σε επαφή με ανθρώπους της ομογένειας και να συμβάλουμε σε αυτή τη βούληση.»

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη στην Νέα Υόρκη για τη φετινή παρέλαση, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία και να δυναμώσουμε τη σχέση μας, αλλά και επί της ουσίας να βρούμε το δρόμο εκείνο που θα βοηθήσει, ώστε ο καθένας της ομογένειας να μπορεί να γνωρίζει ότι και το τελευταίο ευρώ που θα ήθελε να δώσει για την πατρίδα αυτή τη δύσκολη περίοδο θα πάει εκεί που πρέπει έγκριτα, έγκαιρα και στοχευμένα εκεί που θα ήθελε να βοηθήσει.»

Προαναγγέλλοντας τη λειτουργία μόνιμου γραφείου συνεργασίας με τους Έλληνες της Ομογένειας στην ΚΕΔΕ και στον ΙΣΑ ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. σημείωσε: «Ελπίζουμε μετά την επάνοδο από τη Νέα Υόρκη, να αποτελέσουμε ένα σταυροδρόμι για τον ομογενή, ώστε να έρχεται να μας βρίσκει όταν θα επισκέπτεται την πατρίδα και μαζί με εκείνον να έχουμε την αγωνία επίλυσης του όποιου προβλήματος τον αφορά είτε σε προσωπικό είτε σε άλλο επίπεδο βοήθειας. Και εννοούμε ότι θα δημιουργήσουμε ένα μόνιμο γραφείο συνεργασίας στην ΚΕΔΕ και στον ΙΣΑ, ώστε να διευκολύνουμε αυτή τη βούληση».

Την ιδιαίτερη συγκίνησή της για την ευαισθησία που έχει στην ομογένεια ο κ. Πατούλης εξέφρασε η Γενική Γραμματέα Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα συμβάλει στα θέματα που ταλανίζουν την ομογένεια τα τελευταία χρόνια, όπως είναι η ψήφος του απόδημου, η παιδεία, η διευκόλυνση στα θέματα φορολογίας, οι παλιννοστούντες, η ταυτότητα των ομογενών.