ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επισκεπτήριο για… κατοικίδια σε νοσοκομείο του Καναδά

Η παρουσία ενός αγαπημένου προσώπου αναμφίβολα αναπτερώνει το ηθικό ενός βαριά ασθενούς. Το ίδιο όμως ισχύει και όταν ο ασθενής πάρει στην αγκαλιά του το αγαπημένο του ζωάκι!

Επισκεπτήριο για… κατοικίδια σε νοσοκομείο του Καναδά

Το νοσοκομείο Juravinski, στο Οντάριο του Καναδά, αναγνώρισε αυτή την αλήθεια και καθιέρωσε μία φορά την εβδομάδα επισκεπτήριο μίας ώρας των αγαπημένων κατοικιδίων των ασθενών του, υπό την προϋπόθεση βεβαίως τα ζωάκια να έχουν απολυμανθεί σχολαστικά.

Zachary's Paws for Healing λέγεται το πρόγραμμα που υιοθέτησαν οι ιθύνοντες του καναδικού νοσοκομείου. Το εμπνεύστηκε η Ντόνα Τζένκινς από την εμπειρία του Ζάκαρι, του εικοσιπεντάχρονου ανιψιού της που διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgin.

{youtube}gXps9EpDstI{/youtube}

«Ενώ ο Ζάκαρι ήταν για πολλές εβδομάδες στο νοσοκομείο, βαριά άρρωστος μετά από μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, παρακάλεσε να δει το σκυλάκι του, τον Τσέιζ. Βάλαμε λαθραία τον Τσέιζ στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ο αντίκτυπος αυτής της επίσκεψης ήταν αξιοσημείωτος. Όταν ο Ζάκαρι συνειδητοποίησε ότι δεν θα καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο, μ’ έβαλε να του υποσχεθώ ότι θα ξεκινούσα αυτόν τον οργανισμό», αφηγείται η θεία του Ζάκαρι.

«Γνωρίζουμε πως όταν οι ασθενείς καταφέρουν να δουν τα αγαπημένα τους ζωάκια, αυτό μπορεί να βελτιώσει ζωτικές ενδείξεις, να βελτιώσει την κατάσταση κατάθλιψης στην οποία έχουν περιπέσει και το συναίσθημα απομόνωσης που βιώνουν. Ενεργοποιεί ένα backup επικοινωνίας και λειτουργεί ως υπενθύμιση ενός σοβαρού λόγου να γίνουν καλά και να γυρίσουν σπίτι», αναφέρει η Ντόνα Τζένκινς.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη ήταν στις 15 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Το να σε επισκεφθεί το αγαπημένο σου ζωάκι ξαναφέρνει ένα είδος ομαλότητας στη ζωή του ασθενή. Το ζωάκι μπορεί να σ' επισκεφθεί για μία ώρα, μία φορά την εβδομάδα. Βεβαίως, κανείς δεν κρατά ρολόι. Αυτό που μετράει είναι μια καλή επίσκεψη», τονίζει, με νόημα.

Εμείς υποκλινόμαστε στη διεύθυνση του Juravinski Hospital!

Δείτε κι αυτό:

Τι δείχνει το κατοικίδιό σας για την προσωπικότητά σας

Έχετε στρες; Κάντε... γατοθεραπεία! (βίντεο)

Ο σκύλος που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους σε λίγες μόλις ημέρες (βίντεο)