ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξω από το υπουργείο οι νοσηλευτές - Ζητούν συνάντηση με Ξανθό

Έξω από το υπουργείο Υγείας παραμένουν συγκεντρωμένοι οι νοσηλευτές από νοσοκομεία όλης της χώρας.

Έξω από το υπουργείο οι νοσηλευτές - Ζητούν συνάντηση με Ξανθό

Οι διαμαρτυρόμενοι φορούν ματωμένα γάντια, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι «ματώνουν» κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς.

Έχουν επίσης κρεμάσει τις λευκές μπλούζες, παραπέμποντας σε όσους περιμένουν να προσληφθούν στο σύστημα Υγείας.

Οι νοσηλευτές ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του Mega η πρόεδρος των εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού, Βούλα Γεωργάκη, είπε ότι η συνάντηση έχει ζητηθεί επανειλημμένα και υποστήριξε ότι είναι η μόνη ηγεσία του υπουργείου Υγείας που δεν δέχθηκε ποτέ να τους δει.

Απέρριψε τα περί προσλήψεων, τονίζοντας ότι ανακυκλώνεται το ήδη υπάρχον προσωπικό με μετατάξεις.

«Να μας πει ο κ. Πολάκης που έχουν γίνει και να μας δώσει τα ονόματα. Όλα αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια. Όχι δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Και πού πάνε οι νοσηλευτές να μας πει. Όταν μια νοσηλεύτρια είναι για 40 αρρώστους, όταν είμαστε κάτω από τα όρια ασφαλείας, μήπως ο κ. Πολάκης -αν και γιατρός- δεν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον αριθμό αρρώστων;», σημείωσε η κ. Γεωργάκη.

Με την κινητοποίηση διεκδικούν:

-Ικανό αριθμό πραγματικών προσλήψεων όπου υπάρχουν κενά, ύστερα από απελευθέρωση των μετατάξεων, και όχι ανακύκλωση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού.

-Ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών / ασθενών για ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν.

-Δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, με ξεχωριστό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, Ειδικό μισθολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό καθεστώς. Οι Νοσηλευτές/τριες, δεν είναι οι τυπικοί Δημόσιοι υπάλληλοι, για να αντιμετωπίζονται με όρους Δημόσιας Διοίκησης.

-Ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΝΟΠ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο με τις στολές τους την Παρασκευή