ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

«Από την ομορφιά μιας ελιάς... στον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος» είναι ο τίτλος της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικού ελέγχου κατά της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος και των μη μελανωματικών καρκίνων του δέρματος.

Συγκεκριμένα, από τις 9 έως και τις 13 Μαΐου, όσοι επιθυμούν μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 215 215 8523, από κάθε περιοχή της χώρας, και να μαθαίνουν σε ποιους δερματολόγους μπορούν να απευθυνθούν, προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση του δέρματος για τυχόν ύποπτες βλάβες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κλείσουν εγκαίρως ραντεβού με το γιατρό.

Οι εξετάσεις θα γίνονται από 9 -13 Μαΐου 2016 στα ιδιωτικά ιατρεία των συμμετεχόντων δερματολόγων και στα εξωτερικά ιατρεία των Δερματολογικών Τμημάτων Νοσοκομείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρηγόπουλο, Καθηγητή Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας «ο προληπτικός έλεγχος τόσο για το μελάνωμα, όσο και για τους μη μελανωματικούς καρκίνους και η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τη μείωση της επίπτωσης του μελανώματος και των σχετιζόμενων με αυτό θανάτων. Ένα Εθνικό Πρόγραμμα για τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος θα μείωνε αισθητά τη σχετική δαπάνη των Κρατικών Συστημάτων Υγείας. Σημαντικότερο όλων είναι βέβαια το γεγονός ότι η διάγνωση στα πρώιμα στάδια των καρκίνων του δέρματος, αλλά και των προκαρκινικών δερματικών βλαβών, είναι εύκολο να γίνει με μια απλή κλινική εξέταση, και μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας».

Η φετινή εκστρατεία πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων Avène και της LEO Pharma, Hellas.

Διαβάστε επίσης:

Ελιές στο δέρμα & καρκίνος: Νέα έρευνα ανατρέπει όσα ξέραμε!

Μελάνωμα άκρων: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Καρκίνος δέρματος: Μετρήστε τις ελιές στο χέρι σας για να δείτε αν κινδυνεύετε