ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις κλειστές κλίνες στις ΜΕΘ

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών το θέμα των κλειστών κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις κλειστές κλίνες στις ΜΕΘ

Ο φάκελος των κλειστών κλινών σε ΜΕΘ έχει ήδη ανατεθεί και διερευνάται από τον εισαγγελέα Στ. Μπαξεβάνη, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια «κατεπείγουσας έρευνας» για το θέμα.

Η υπόθεση της υπολειτουργίας των ΜΕΘ απασχολεί τη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στα τέλη Απριλίου, στον Άρειο Πάγο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στην οποία τόνιζε ότι 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές εξαιτίας κενών στη στελέχωσή τους και ζητούσε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, είχε αναφέρει πως προσέφυγαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου η Δικαιοσύνη «να επιληφθεί του θέματος και να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των ΜΕΘ, που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

Διαβάστε επίσης:

Ο ΙΣΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις ΜΕΘ, με φόντο την θυσία του Αθαν. Γιαννόπουλου