ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φιλικό προς τα Βρέφη νοσοκομείο, το Αρεταίειο - Η απονομή από τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας

Τον τίτλο του «Φιλικού προς τα Βρέφη Νοσοκομείου» θα απονείμουν στο Aρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Μικρό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κυρία Σ. Τζιτζίκου.

Φιλικό προς τα Βρέφη νοσοκομείο, το Αρεταίειο - Η απονομή από τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του υπουργείου Υγείας, αναφέρονται τα εξής:

«Η προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού αποτελεί διαχρονικά σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου μας. Το δικαίωμα των γονέων και των παιδιών να ενημερώνονται για τα πλεονεκτήματα του φυσικού θηλασμού και να υποστηρίζονται σε αυτόν είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία μας ανθρώπινο δικαίωμα (άρθρο 24 του Ν. 2101/ 92 ΦΕΚ τ. Α΄ 192 «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του Παιδιού»).

Επίσης, η χώρα μας συμμετέχει στις διεθνείς δράσεις προώθησης του μητρικού θηλασμού, και ειδικότερα στην πρωτοβουλία του «Φιλικού για το Βρέφος Νοσοκομείου» (Baby-friendly Hospital) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF, η οποία περιλαμβάνεται στη Διακήρυξη Innocenti για την Προστασία, Προαγωγή και Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού, στην Αναθεωρημένη Διακήρυξη Innocenti 2005 και την Παγκόσμια Στρατηγική για τη Διατροφή του Βρέφους, και του μικρού Παιδιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF.

Η αξιολόγηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αρεταίειο» προκειμένου να αναγνωρισθεί ως «Φιλικό για το Βρέφος» ανατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στο πλαίσιο της υλοποίησης της Οριζόντιας Πράξης «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» ( Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013)».

Διαβάστε ακόμη:

Μητρικός θηλασμός: Πόσο πρέπει να διαρκεί, ποια είναι τα οφέλη