ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Λέσβου με τον Πρόεδρο του ΕΕΣ

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συναντήθηκε, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνο Κατσαρό, στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα.

Συνάντηση του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Λέσβου με τον Πρόεδρο του ΕΕΣ

Στην ιδιαίτερα θερμή συζήτηση που ακολούθησε, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. επαναβεβαίωσε τη βαθιά εκτίμησή του στα μέλη της Διοίκησης, και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κ. Γαληνό, για το σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει στον τομέα της διαχείρισης της παρούσας μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης. Εξέφρασε δε τα αισθήματα υπερηφάνειας που νιώθει για τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν, επιδεικνύουν καθημερινά μεγάλη ευαισθησία σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο κ. Αυγερινός, αναφερόμενος στην ήδη στενή συνεργασία των δύο πλευρών σε ποικίλους τομείς, όπως σε αυτόν της υγειονομικής υποστήριξης των κέντρων φιλοξενίας, επανέλαβε την πρόθεσή του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον Δήμο για τη δημιουργία μόνιμων και λειτουργικών δομών φιλοξενίας ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων σε ειδικά διαμορφωμένες εστίες πρασίνου, που θα λαμβάνουν υπόψη τόσο περιβαλλοντικές όσο και κοινωνικές παραμέτρους. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Δήμος Λέσβου θα αναλάβουν σύντομα πρωτοβουλίες που θα αφορούν την ένταξη των συγκεκριμένων ευάλωτων πληθυσμών στην οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και προσωπικά τον κ. Αυγερινό, για τη σταθερή παρουσία κλιμακίων του Οργανισμού στο νησί, χάρη στην οποία έχει παρασχεθεί ένα πολύπλευρο έργο. Αυτό, βεβαίως, περιλαμβάνει καθημερινές διανομές ανθρωπιστικής βοήθειας (όπως κυτίων επιβίωσης, οικογενειακών, γυναικείων και βρεφικών δεμάτων, υπνόσακων, πόσιμου νερού, ξηράς τροφής, κ.ά.), παροχή διασωστικών υπηρεσιών από πολυμελή ομάδα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πρώτων βοηθειών, υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών, και πολλές άλλες συμπληρωματικές δράσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΕΕΣ στους πρόσφυγες του Σκαραμαγκά