ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα των φυσικοθεραπευτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Rio 2016»

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Rio 2016» και της συνεργασίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Επιστημονικό Τμήμα «Αθλητικής Φυσικοθεραπείας» διοργανώνει για πρώτη φορά την 1η Επιστημονική Ημερίδα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας με θέμα: «Αθλητικοί Τραυματισμοί. Πρόληψη, Αποκατάσταση και Κριτήρια Επανένταξης.»

Ημερίδα των φυσικοθεραπευτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Rio 2016»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και το Επιστημονικό Τμήμα «Αθλητικής Φυσικοθεραπείας» με το σύνθημα «Όραμα και Προοπτική» σηματοδοτεί την έναρξη μιας προσπάθειας αναβάθμισης, προόδου και συνεχούς ανοδικής πορείας της αθλητικής φυσικοθεραπείας στην χώρα μας.

Στόχος είναι ο κοινός διάλογος και η εναρμόνιση της αθλητικής φυσικοθεραπείας με τον υπόλοιπο κόσμο στο ίδιο αντικείμενο διεθνώς και παγκοσμίως.
Προοπτική είναι η ενίσχυση της επιστημονικής ταυτότητας του φυσικοθεραπευτή στην διεπιστημονική αλυσίδα των επαγγελματιών Υγείας και Αθλητισμού με συνεχιζόμενη εκπαίδευση που θα οριοθετήσει τα επιστημονικά προσόντα των φυσικοθεραπευτών, θα ισχυροποιήσει την επαγγελματική τους ταυτότητα και θα εξασφαλίσει την άριστη παροχή πρόληψης και θεραπείας υψηλού επιπέδου.

Στην επιστημονική ημερίδα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους , εξειδικευμένοι Ορθοπεδικοί , Αθλητίατροι και Φυσικοθεραπευτές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου 2016 στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Λεωφόρος Δ. Βικέλα 52 Χαλάνδρι στην Αθήνα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν Γιατροί , Φυσικοθεραπευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας.

1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικοθεραπευτές: Η μεταφορά αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ, σηματοδοτεί το τέλος των πληρωμών μας

Να προσληφθούν και φυσικοθεραπευτές στις ΜΕΘ, ζητά ο Σύλλογος από την ηγεσία του υπ. Υγείας