ΕΙΔΗΣΕΙΣ

40 χρόνια απο την εξέγερση των τυφλών: Εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών.

40 χρόνια απο την εξέγερση των τυφλών: Εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ

Μέσα από τον αγώνα και την εναντίωσή τους στον τότε διεφθαρμένο και σκληρό Οίκο Τυφλών, διεκδίκησαν εγγυήσεις για το μέλλον, την ασφάλεια, την μόρφωση και την αυτονομία τους, αρνούμενοι τον περιθωριακό ρόλο τους.

Στον προαύλιο χώρο του πρώην Οίκου Τυφλών και υπό το επιβλητικό Αμπέτειο Μέλαθρο θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ο ΑΓΩΝΑΣ των ΤΥΦΛΩΝ» της Μαίρης Χατζημιχάλη Παπαλιού για πρώτη φορά με ακουστική περιγραφή (AD) και (SDH) υπότιτλους για κωφούς/ες.

Η εκδήλωση-προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 19:30 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα (είσοδος από Σπάρτης).

Η παρουσίαση θα γίνει από τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη.

Ο χώρος του ΚΕΑΤ είναι φιλικός και προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Η συζήτηση θα υποστηριχθεί από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, χειλανάγνωση και ακουστική περιγραφή. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα διατεθεί σε μορφή Braille, μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε κώδικα QR. Οι χρήστες σκύλων οδηγών τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους σκύλους τους.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρονικά γυαλιά υψηλής τεχνολογίας χαρίζουν όραση σε μερικώς τυφλούς