ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δύναμη της φυσικοθεραπείας στις νευρολογικές ασθένειες

Επιστημονική Ημερίδα Φυσικοθεραπείας στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, πραγματοποιεί το περιφερειακό τμήμα Αχαΐας-Ηλείας τού Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών το Σάββατο, 21 Μαΐου.

Η δύναμη της φυσικοθεραπείας στις νευρολογικές ασθένειες

Στην ημερίδα, φιλοξενούνται διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της Νευρολογίας, ιατροί-καθηγητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και της Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας, καθηγητές των ΤΕΙ και εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές στην νευρολογική αποκατάσταση.

Στόχος η συγκρότηση ενός ενδιαφέροντος και υψηλού επιπέδου Επιστημονικού Προγράμματος το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της διαρκούς ενημέρωσης και συνεχούς εκπαίδευσης των φυσικοθεραπευτών για τις μεθόδους και τεχνικές αποκατάστασης σε πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Νόσο του Πάρκινσον.

Η Σκλήρυνση κατά πλάκας και η Νόσος του Πάρκινσον είναι νευρολογικές παθήσεις που προσβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και δημιουργούν περιορισμό της κινητικότητας, απώλεια της ισορροπίας, αλλαγή στην ψυχολογική διάθεση, σταδιακή απώλεια των γνωστικών ικανοτήτων. Ουσιαστικά επιφέρουν διάφορων βαθμών αναπηρία και επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των ασθενών. Οι επιπτώσεις γίνονται αισθητές τόσο στο φιλικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς.

Η έγκαιρη Φυσικοθεραπεία με τις εξελισσόμενες μεθόδους και τεχνικές, μπορεί να περιορίσει την εξέλιξη των συμπτωμάτων, να συμβάλει μοναδικά στη διαχείριση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτές τις παθήσεις και να συνδράμει σημαντικά στην αποκατάσταση και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, παρά τη δύσκολη συγκυρία, παραμένει προσηλωμένη στην επιμόρφωση και συνεχή εκπαίδευση των φυσικοθεραπευτών.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πλεονεκτήματα της φυσικοθεραπείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας