ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μια Ευκαιρία στα Παιδιά": Διεθνής Δράση Πρόληψης Πνιγμών, μέσα από ένα παραμύθι

Στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό" της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και του Προγράμματος "Ακαδημία Αθλητικής Ναυαγοσωστικής" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας δημιουργήθηκε το παραμύθι "Μια Ευκαιρία στα Παιδιά".

"Μια Ευκαιρία στα Παιδιά": Διεθνής Δράση Πρόληψης Πνιγμών, μέσα από ένα παραμύθι

Το παραμύθι, μια διεθνής δράση που δημιουργήθηκε για την πρόληψη του πνιγμού, αφηγείται τις περιπέτειες ενός παιδιού που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό. Το 2015, το παραμύθι ήταν μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Φέτος, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποτελεί δράση για 500.000 Ελληνόπουλα και εκατομμύρια άλλα στο εξωτερικό.

Το παραμύθι παρέχεται σε έντυπη μορφή με την ευγενική χορηγία του Princess Charlene of Monaco Foundation, και διανέμεται, ηλεκτρονικά, σε παιδιά σε πάνω από 20 χώρες. Στη χώρα μας, η διανομή του στηρίζεται από: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας και πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Συγγραφέας του παραμυθιού και δημιουργός της δράσης είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης. Την εικονογράφηση έκανε ο Νίκος Κουρεμένος. Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται στο: www. moh.gov.gr ή στο site της ΕΟΥΔΑ: www.sportlifesaving.blogspot.gr.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο αντέχουμε χωρίς οξυγόνο;