ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νομπελίστας Bruce Alan Beutler επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ο Bruce Alan Beutler, διακεκριμένος καθηγητής, ιδρυτής και Διευθυντής του UT Southwestern Medical Center, Center for the Genetics of Host Defense, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Η.Π.Α.), κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής-Φυσιολογίας (2011) και μεγάλος φιλέλλην, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αύριο 24 Μαΐου και ώρα 19.00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Νομπελίστας Bruce Alan Beutler επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Οι ανακαλύψεις του Bruce Alan Beutler άνοιξαν, μεταξύ άλλων, νέους δρόμους για την κατανόηση και θεραπευτική πλήθους ανοσολογικών ασθενειών, την αντιμετώπιση του καρκίνου, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του διαβήτη τύπου 1, της σκλήρυνσης κατά πλάκας και άλλων χρόνιων φλεγμονωδών νόσων, καθώς και την ανάπτυξη βελτιωμένων εμβολίων κατά των λοιμωδών νοσημάτων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

- Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
- Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Ακαδημαϊκό, καθηγητή Πειραματικής Φυσιολογίας του Τμήματος Ιατρικής Γεώργιο Κόλλια.
- Αναγόρευση του τιμωμένου:
- Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητή Πέτρο Π. Σφηκάκη.
- Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Ευστράτιο Στ. Πατσούρη.
- Ομιλία του τιμωμένου με θέμα: «The new forward genetics».